Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

První polovina sezony byla pro Horskou službu náročnější. Meziročně mají o téměř 20 procent výjezdů více

Letní sezóna 2024 se pro horské záchranáře nese v duchu zvýšeného zájmu turistů o české hory. Statistiky Horské služby odhalují, že záchranáři vyjížděli k více zásahům než v minulém roce.

Od začátku května do poloviny srpna zasahovali u 2248 případů, což představuje nárůst o 17 procent oproti loňskému roku. Nejčastěji pomáhali cyklistům v bikeparcích, kde došlo k 880 incidentům. Pěší turisté byli druhý nejčastější případ s 580 úrazy. Pozoruhodný je také nárůst počtu zásahů u uživatelů koloběžek, kde čísla vzrostla z loňských 70 na 120.

„Nejvíce zásahů zaznamenali záchranáři v Jeseníkách, následovaných Krkonošemi a Šumavou,“ úptvrdil v tiskové zprávě mluvčí Horské služby ČR Marek Fryš. Letní prázdniny přinesly také specifické výzvy spojené s extrémními teplotami a zvýšeným výskytem bodavého hmyzu, což vedlo k četnějším případům alergických reakcí a kolapsů.

Horská služba vyzývá turisty, aby byli při plánování túr opatrní, nepřeceňovali své síly a měli s sebou dostatek jídla, pití, vhodné oblečení a nabitý mobil s potřebnými aplikacemi. Alergici by neměli zapomínat na léky, které by mohli potřebovat v případě nouze.

Ohodnoť článek

Foto se svolením Horské služby ČR

Štítky horská služba, letní prázdniny, Horská služba České republiky, Jeseníky, Krkonoše, Šumava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První polovina sezony byla pro Horskou službu náročnější. Meziročně mají o téměř 20 procent výjezdů více  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.