Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Pokuty, domluva i jedna evakuace. Jak vypadají hygienické kontroly na dětských táborech v regionu?

K 15. srpnu 2024 se v Královéhradeckém kraji konalo 227 dětských táborů s účastí 16 776. Hygienici provedli přes 100 kontrol, zaměřují se na stravování a ubytování. Porušení pravidel bylo odhaleno v několika případech. Většinou šlo o drobnosti.

Pracovníci oboru hygieny dětí a mladistvých se věnují kontrole hygienických podmínek na táborech. Do poloviny srpna uskutečnili 116 kontrol, z toho 110 se zaměřilo na zotavovací akce a šest na samostatná stravovací zařízení.

„Kontroly odhalily nedostatky v ubytování, zdravotním zabezpečení a zdravotní dokumentaci ve třech případech, ale většina byla vyřešena domluvou,“ uvedla na webu mluvčí krajských hygieniků Veronika Krejčí.

Kromě běžných kontrol se hygienici také zaměřují na výživovou intervenci. Sledují pestrost jídelníčků a vzdělávají organizátory v zásadách správné výživy, včetně doporučení k omezování soli ve stravě.

Přestože hygiena na táborech obecně splňuje požadavky, dvě stravovací zařízení byla pokutována za nedostatky v provozní hygieně. Organizátoři byli nuceni zaplatit 5,5 tisíc korun.  

Kromě problémů s hygienou musel být jeden tábor evakuován kvůli prudkým bouřkám. Přesto nebyly nahlášeny žádné epidemické výskyty zažívacích obtíží, což svědčí o obecně dobré úrovni prevence a reakce na potenciální hrozby.

Zatímco pořadatelé tábora a hygienici se snaží zajistit bezpečné a zdravé prostředí pro děti, je důležité pokračovat v pečlivém sledování a dodržování hygienických standardů, aby byly letní zotavovací akce pro všechny účastníky příjemné a bezpečné.

Ohodnoť článek

Foto Frantisek Falta | Pixabay

Štítky hygiena, dětský tábor, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pokuty, domluva i jedna evakuace. Jak vypadají hygienické kontroly na dětských táborech v regionu?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.