Počasí dnes14 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 12. září 2024  |  Svátek má Marie
Bez reklam

Bouřky zpustošily Královéhradecký kraj. Hasiči museli k více než stovce případů

Po noci plné silných bouřek a extrémních srážek se Královéhradecký kraj probudil do rána plného následků počasí. Hasiči zasahovali ve více než stovce případů, čerpali vodu, rozváželi pytle s pískem a pomáhali u dopravních nehod.

Od včerejšího večera až do dnešního rána čelili hasiči v Královéhradeckém kraji přes sto případům způsobeným silnými bouřkami. „Nejvíce práce jsme měli v okrese Hradec Králové, kde z ulic čerpali vodu a bahno, a pomáhali motoristům, jejichž vozidla uvízla na zaplavených silnicích,“ uvedla na sociálních sítích mluvčí hasičů Martina Götzová.

V obci Hřibsko došlo kvůli zaplaveným cestám ke dvěma nehodám. Jedna řidička byla v bezpečí vyproštěna z auta před stoupající vodou. Naštěstí se incident obešel bez zranění. Další týmy rozvážely pytle s pískem ve Stěžerách, Roudničce a Plotištích nad Labem, kde potok Melounka opět přetekl své břehy.

Situace byla kritická i v samotném Hradci Králové, kde městské části bojovaly s vysokou hladinou vody. Podle údajů Povodí Labe zde od nedělního odpoledne do ranních tří hodin napršelo přes 84 litrů na metr čtvereční, což situaci výrazně zhoršilo.

Nejsilnější srážky zasáhly oblast kolem nádrže Rozkoš na Náchodsku, kde meteorologové naměřili až 106 litrů vody na metr čtvereční.

Hasičské jednotky zůstávají v pohotovosti, neboť předpověď počasí naznačuje možnost dalších srážek. Obyvatelé jsou vyzváni k opatrnosti, zvláště při cestování v zaplavených oblastech.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením HZS Královéhradeckého kraje

Štítky Královéhradecký kraj, Hradec Králové, Stěžery, Povodí Labe, Hřibsko, Roudnička, Plotiště nad Labem, vodní nádrž Rozkoš, okres Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bouřky zpustošily Královéhradecký kraj. Hasiči museli k více než stovce případů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.