Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Hradec Králové převlékne sdílená kola do městských barev

Žádná modrá a stříbrná, nově to bude černá, žlutá a červená. Takové barvy dostanou sdílená kola v Hradci Králové, a to už teď ke konci léta. Obléknou se do městského designu, který vychází z nového vizuálního stylu.

Kola oblečená do městských barev s logem na blatníku je jedna z prvních změn v image města, kterou uvidí široká veřejnost. „Převlečení našeho města do nové vizuální identity jsme se rozhodli pojmout ze široka a zahrnout do změny i mnoho důležitých aspektů veřejného života. Právě sdílená kola jsou jakousi první ochutnávkou toho, jak bude nový vizuální styl města vypadat v praxi. Celková kompozice kol působí moderně až ikonicky. Pro nás je ctí, že jsme prvním městem v Česku, které má sdílená kola ve svých barvách. Za tu příležitost a spolupráci patří společnosti Nextbike velké poděkování,“ uvádí primátorka města Hradce Králové Pavlína Springerová.

Po městě je nyní rozmístěno 250 sdílených jízdních kol společnosti Nextbike. „Stávající kola budou nahrazena novými, která již plně odpovídají nové vizuální identitě města. Výroba těchto kol právě probíhá a předpokládáme, že by se do provozu měla postupně dostávat během posledních dvou týdnů v srpnu,“ říká náměstek primátorky pro oblast rozvoje města Lukáš Řádek.

Kola jsou umístěna na stanovištích na frekventovaných místech, kterých je na pozemcích města přibližně šedesát a několik dalších desítek na pozemcích soukromých subjektů, jako jsou například obchodní centra. „Radnice podporuje provoz sdílených kol částkou přibližně 300 tisíc korun měsíčně, přičemž konečná výše podpory závisí na počtu výpůjček. Díky tomu mohou lidé jezdit prvních patnáct minut zdarma. Nabídku jsme navíc po dohodě s provozovatelem ještě rozšířili a od června mohou městští cyklisté vedle mechanických kol využívat také elektrokola. Ta však oproti mechanickým zatím nebudou v barvách města,“ doplňuje náměstek Řádek. 

Ohodnoť článek

Foto Se souhlasem města Hradec Králové

Štítky kolo, sdílené, Hradec Králové, znak, doprava, cyklista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové převlékne sdílená kola do městských barev  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.