Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Oprava dětského domova v Sedloňově se opozdí. Vyšla zatím na 1,7 milionů

Rekonstrukce dětského domova se školní jídelnou v Sedloňově na Rychnovsku musela být na čas pozastavena kvůli špatnému stavu střechy a části stropu. Práce začaly na jaře a původně měly skončit v prosinci. Neočekávané komplikace posunou termín dokončení ke konci jara roku 2025. Zakázka měla podle výsledků tendru stát necelých 14 milionů korun bez DPH. Kraj předpokládá, že cena vzroste.

"Dosud se prostavělo zhruba 1,7 milionu korun bez DPH," řekl mluvčí hejtmanství Dan Lechmann.

Zřizovatelem Dětského domova a školní jídelny Sedloňov je Královéhradecký kraj, který je také investorem opravy. Stavbaři nepředpokládali tak špatný stav střechy a stropu nad druhým nadzemním podlažím nad levou částí objektu.

"Aktuálně se pracuje především v prvním nadzemním podlaží a ve venkovních částech objektu," řekl Lechmann.

Projektanti podle něj nyní doplňují projekt části objektu, kde bylo nutné změnit postup kvůli neočekávaným problémům. "Termín dokončení se posune ke konci jara roku 2025," dodal Lechmann.

Dětský domov v Sedloňově zajišťuje ústavní výchovu dětí a mládeže ve třech rodinných skupinách po šesti až osmi klientech. Zařízení mělo před opravou kapacitu 25 míst. Po celou dobu rekonstrukce je domov mimo provoz, děti se odstěhovaly do domova mládeže v Opočně.

Podle původního projektu stavební úpravy spočívají ve změně vnitřních dispozic, v úpravách povrchů, opravě poškozených konstrukcí, zateplení podhledů ve třetím patře, úpravě rozvodů vody a odpadů a vybudování čistírny odpadních vod. Součástí investice je dodávka a montáž venkovních herních prvků či oplocení.

Královéhradecký kraj zřizuje sedm dětských domovů. Kromě Sedloňova jsou v Nechanicích, Broumově, Jaroměři, Potštejně, Dolním Lánově a ve Vrchlabí. V krajských dětských domovech je okolo 240 dětí.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, správa, stavby, sociální, děti, Rychnovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava dětského domova v Sedloňově se opozdí. Vyšla zatím na 1,7 milionů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.