Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Hradecká radnice zvažuje úpravu Šimkových sadů, možnosti vyhodnotí studie

Hradecká radnice si vezme do hledáčku Šimkovy sady. Poslední roky tady totiž přibylo společenských a kulturních akcí. S těmi se před deseti lety v rámci rekonstrukce nepočítalo. Město zváží možnosti, jak místo novým zvyklostem přizpůsobit. Nechá vyhotovit studii.

Po deseti letech užívání se také ukázala potřeba některých drobných úprav, jako je například zpevnění nově vyšlapaných pěšin v rámci travnatých ploch, doplnění výsadeb rostlin ve slepecké zahradě a na březích vodních ploch nebo úpravy a doplnění herních prvků v prostoru dětských hřišť.

V reakci na nároky současného provozu a účelné údržby, pojezd techniky, plánovaná studie zhodnotí i funkce a povrchy vybraných parkových cest. Jedním z hlavních výstupů studie bude manuál pro pořadatele akcí, který nastaví jasná pravidla zacházení s dílčími plochami a objekty v parku, tak, aby nedocházelo k jejich poškozování a nadměrnému opotřebení.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hanka Poskočilová

Štítky Šimkovy sady, Hradec Králové, chodník, tráva, oslavy, studie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomáš Seifert

Určitě by to chtělo někam do míst u dětského hřiště umístit workoutové hřiště. To šimkáčům chybí nejvíce. Plus upravit sestupy mlatových cestiček, ty nemají šanci si poradit s přívalovými dešti a pouze dělají bordel.

Středa, 21. srpna 2024, 13:38Odpovědět

Hradecká radnice zvažuje úpravu Šimkových sadů, možnosti vyhodnotí studie  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.