Počasí dnes19 °C, zítra13 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

Triatlonový závod nabídne rodinnou zónu, noční běh, festival jídla i průvod vlajek

Ode dneška do neděle je dění v Hradci Králové pod taktovkou Ironmana. Už tuto neděli tisíce závodníků absolvují legendární triatlonový závod, který zažívá v naší zemi premiéru. Připraven je od dnešního odpoledne bohatý doprovodný program.

Doprovodný program se bude odehrávat v různých lokalitách Hradce Králové a bude zahájen dneska odpoledne v patnáct hodin. V parku náměstí 5. května se otevře Family zone, kde bude připravený program nejen pro rodiny s dětmi, souběžně si na Smetanově nábřeží můžete vychutnat skvělý gastro zážitek díky FOOD TRUCK festu. Od 15 do 21 hodin bude na Eliščině nábřeží před Muzeem východních Čech otevřen také Expo & Official Merchandise Store s desítkami vystavovatelů nejen sportovního vybavení. Od 17 do 19:30 hodin bude k dispozici populární Trubačova lávka přes řeku Labe, která vyzkouší vaši stabilitu a rychlost. První závod bude zahájen ve 20:45 u hotelu Aldis a půjde o noční běh CITY LIGHTS RUN na 5 km ulicemi Hradce Králové.

Sobota bude patřit dětem, které si v rámci závodu PHO3NIX IRONKIDS vyzkouší běh či aquatlon, start prvních kategorií je naplánován v pravé poledne. Již od 10 hodin dopoledne bude opět otevřená Family zone s doprovodným programem a FOOD TRUCK festem. Na Eliščině nábřeží bude znovu připraven Expo & Official Merchandise Store a to od 10 do 20 hodin. Od 14 hodin bude také k v provozu populární paroplavba po řece Labi. V 15:30 začne na Masarykově náměstí Zahajovací ceremoniál spojený s průvodem vlajek. Vlajky zástupců jednotlivých zemí závodníků, kteří se zúčastní nedělního závodu budou umístěny na Tyršově mostě. 

V neděli je na programu samotný vrchol celého závodního víkendu. Fanoušci a podporovatelé si mohou opět zpříjemnit den na náměstí 5. května ve Family Zone či na Smetanově nábřeží na FOOD TRUCK festu, a to už od 8 hodin, kdy také do vody skočí první závodníci na olympijské trase. V 9:30 bude odstartován hlavní závod IRONMAN 70.3 Hradec Králové. Veškeré dění můžete sledovat právě z míst, kde je připraven doprovodný program. Od 12 hod. budou mít návštěvníci možnost projet si trasu plavecké části a sledovat běžeckou část přímo z paluby parního člunu. Cílová rovinka je na Masarykově náměstí, které je vzdáleno pár minut pěšky. V 18:15 proběhne slavnostní vyhlášení výsledků prvního závodu IRONMAN v České republice, v 19 hodin je na programu slavnostní předání slotů na Mistroství světa IRONMAN 70.3.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com/Pexels

Štítky jídlo, závod, triatlon, Hradec Králové, food, family, ČR, Ironman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Triatlonový závod nabídne rodinnou zónu, noční běh, festival jídla i průvod vlajek  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.