Počasí dnes19 °C, zítra13 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

Digitalizace stavebního úřadu přineslo více problémů než řešení, tvrdí radnice v Hořicích

Město Hořice, stejně jako další česká města, čelí vážným problémům při zavádění digitalizace stavebního řízení. Přestože byla očekávání vysoká, realita ukazuje spíše technické komplikace a administrativní zádrhele.

Implementace nového stavebního zákona a související digitalizační systém přináší více problémů než účinných řešení. Město Hořice se ohradilo proti tvrzením, že za problémy mohou úředníci, kteří se údajně nechtějí učit nové věci. Skutečným problémem je podle města nefunkční systém, který úřadům komplikuje běžnou činnost.

Úředníci v Hořicích, stejně jako jejich kolegové v Náchodě a dalších městech, se snaží systém zprovoznit, ale místo efektivní práce řeší základní technické problémy, jako je odesílání žádostí či jejich předávání. Důsledky této situace jsou vážné: stavebníci čekají na povolení a investoři riskují ztrátu dotací a úvěrů.

Město podporuje iniciativy směřující k řešení problému a spolupracuje se Sdružením tajemníků ČR, které již v březnu apelovalo na ministra pro místní rozvoj s žádostí o odložení platnosti nového zákona do doby, než bude systém plně funkční.

Hořice vyzývá veřejnost k trpělivosti a doufají v brzké vyřešení problémů, které digitální transformace stavebního řízení přinesla. Město zároveň děkuje občanům za jejich porozumění a slibuje pravidelně informovat o vývoji situace.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením města Hořice | Zdroj město Hořice

Štítky Hořice, digitalizace, Česko, stavební úřad, radnice, Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Digitalizace stavebního úřadu přineslo více problémů než řešení, tvrdí radnice v Hořicích  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.