Počasí dnes19 °C, zítra13 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

Filmaři obsadili Kunětickou horou. Natáčí tam rodinnou komedii Léto s Evženem

Kunětická hora znovu přivítala filmaře, kteří zde začali točit novou rodinnou komedii s názvem Léto s Evženem. Tento film, nabízející směs dobrodružství a tajemství, se točí s podporou Pardubického kraje, který do projektu investoval jeden a půl milionu korun.

Filmaři na Kunětické hoře plánují zachytit nejen kouzlo místa, ale i příběh, který odkrývá tajemství z minulosti. „Filmová kancelář podporuje projekt již od jeho počátků, pomáhala vybírat lokace a zajišťovala potřebné kontakty,“ vysvětluje v tiskové zprávě Alena Horáková z Destinační společnosti Východní Čechy.  

Natáčení, které začíná brzy ráno a končí pozdě večer, si vyžádalo omezení pro turisty. Nicméně kastelán Miloš Jiroušek ujišťuje, že jakmile se štáb přesune, bude hrad opět plně přístupný veřejnosti.

Ve filmu si zahraje několik známých tváří českého filmu. Miroslav Táborský, Oldřich Navrátil, Jiří Dvořák, Martin Myšička a další. Režie se ujali Miloslav Šmídmajer a Pavel Krumpár.

Film, který diváky zavede nejen do Kunětické hory, ale i do Litomyšle a na hrad Kost, by měl mít premiéru v kinech již v prosinci. Tento příběh plný kouzel a objevů slibuje být dalším filmovým trhákem, který využil krásy Pardubického a Královéhradeckého kraje.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením Pardubického kraje

Štítky Kunětická hora, komedie, Pardubický kraj, magie, Alena Horáková, Východní Čechy, Miroslav Táborský, Oldřich Navrátil, Jiří Dvořák, Martin Myšička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Filmaři obsadili Kunětickou horou. Natáčí tam rodinnou komedii Léto s Evženem  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.