Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Hradec se chystá na výročí, finančně podpoří unikátní projekty spjaté s oslavami

Hradec Králové v příštím roce oslaví osm set let od první písemné zmínky o Hradci Králové. Program oslav se ladí už nyní a město teď otevře pro unikátní projekty, které by mohly být součástí, druhé kolo podávání žádostí o podporu.

Lidé mohou žádat o dotace na podporu nových projektů vztahujících se k výročí, nebo na podporu stávajících projektů přepracovaných pro jejich realizaci v roce oslav. Město podpoří například kotevní projekty, které na evropské a celorepublikové úrovni významně zviditelní město. V tomto případě je ve hře dotace tři miliony korun.

V prvním kole uspěli například organizátoři běhu z Hradce Králové do Pardubic,  kteří dostali od města milion korun. Uspělo také Muzeum Východních Čech rovnou se dvěma projekty.  Z pokladny města sem přiteče milion čtyři sta tisíc korun. Všichni úspěšní žadatelé jsou uvedeni na webových stránkách města, stejně tak veškeré informace k dotačním výzvám. 

Pokud váš projekt není tak rozsáhlý, aby splnil výše uvedené principy a finanční rozsahy, a přesto byste jej chtěli mít zařazený do dramaturgie oslav, máte možnost požádat o podporu v dalších dotačních programech. I z nich budou projekty splňující kreativní principy a vybrané dramaturgickou radou zařazeny do kalendáře oslav 800. výročí. Podmínky dotačních programů budou na dotačním portálu zveřejněny bezprostředně po schválení v zastupitelstvu města dne 27. 8. 2024.

Ohodnoť článek

Štítky oslavy, výročí, Hradec Králové, projekt, dotace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec se chystá na výročí, finančně podpoří unikátní projekty spjaté s oslavami  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.