Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Hradecká padesátka se otevře po pauze už tuto středu

Opravy padesátimetrového bazénu jsou v Hradci Králové u konce a plavci skočí do vody už tuto středu 14. srpna. Areál je vybaven novou technologií, nad galerií bazénu došlo ke kompletní výměně prosklené stěny a změn doznalo i sociální zázemí.

„Největší akcí letošní delší odstávky je kompletní výměna šikmé prosklené stěny nad galerií plaveckého bazénu v hodnotě 2,75 milionu korun a nová střecha včetně zateplení a podhledů na spojovací chodbě mezi plaveckým bazénem a městskými lázněmi za 590 tisíc korun. Tyto opravy podtrhují snahu energetických úspor a zlepšení estetického dojmu celého areálu,“ uvedl v tiskové zprávě SNHK náměstek primátorky Pavel Vrbický.

Změn se dočkal i dětský bazén, který dostal novou technologii bazénové filtrace v hodnotě 1,63 milionu a na dalších bezmála 200 tisíc korun přišla kompletní renovace spár v dětském bazénku. Další velkou akcí je pořízení nových výměníků na ohřev vzduchu a topení, a to včetně rozvodů tepla. Tato výměna vyšla včetně projektu na téměř 2,6 milionu a rovněž by měla přispět v budoucnu k velkým energetickým úsporám.

Ve všech sprchách prošly výměnou sprchové hlavice a hadice, nové jsou i háčky na zavěšení ručníků a na toaletách byly vyměněny vodovodní baterie. Proměnou prošla i pára. „Byly instalovány nové generátory páry na dámském i pánském oddělení v celkové hodnotě 250 tisíc korun, což jistě přispěje k bezproblémovému chodu obou parních kabin. Ty zároveň dostávají nové osvětlení a také se opravují obklady okolo výústků páry,“ doplnila Jaroslava Bernhardová, ředitelka Správy nemovitostí Hradec Králové, která tento areál provozuje. Všechny uvedené ceny jsou bez DPH.

Při odstávce probíhají i dílčí úpravy, byly vysekány nové odtoky ve sprše pro invalidy, probíhá čištění vzduchotechnik, jímek a odpadů a kontrola pískových filtrů. Byly provedeny také opravy kachliček a místní spárování, mytí oken a prosklených stěn. Na závěr došlo i k nové výmalbě společných prostor a zázemí plaveckého bazénu. V současné době se napouští velký 50m bazén a probíhá generální úklid v celé budově.

Ohodnoť článek

Foto se souhlasem SNHK

Štítky SNHK, bazén, Hradec Králové, padesátka, září

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká padesátka se otevře po pauze už tuto středu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.