Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Radnice v Jičíně se pustila do rekonstrukce obřadní sítě. Nová bude stát 20 milionů

Město Jičín se začalo věnovat renovaci Valdštejnského zámku, zahrnující obřadní síň a muzejní prostory. Rekonstrukce, která si vyžádá více než 20 milionů korun, má za cíl modernizovat historické prostory a zpřístupnit je širší veřejnosti.

„Podpisem smlouvy mezi městem a firmou BFK service a.s. byl zahájen projekt, který přinese nejen nové vybavení, ale také bezbariérové přístupy a lepší sociální zázemí,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí radnice Jan Jireš. Práce mají trvat 14 měsíců, během kterých bude zámek částečně nepřístupný, zejména v turistické sezóně 2025.

Nově zrekonstruované prostory nabídnou mimo jiné přesunuté toalety a nový vstup do zámeckého parku, což usnadní organizaci společenských událostí. Také se dočkáme nového interiéru. Ten oživí přes 50 let starý inventář.

„Projekt neztratí z očí historický ráz zámku, který je důležitou součástí kulturního dědictví Jičína,“ dodává Jireš. Po dokončení rekonstrukce bude zámek sloužit nejen občanům Jičína, ale i široké veřejnosti jako moderní kulturní stánek.

Rekonstrukce Valdštejnského zámku je více než jen estetický zásah; je to investice do kulturního a společenského života města. Pro obyvatele a návštěvníky Jičína se tak otevírají nové možnosti pro kulturní vyžití a vzdělávání. Valdštejnský zámek, již nyní důležitý kulturní uzel, získá nový rozměr jako místo setkávání, učení a oslav.

Ohodnoť článek

Foto se souhlasem města Jičín

Štítky Jičín, rekonstrukce, zámek, Bfk Service, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radnice v Jičíně se pustila do rekonstrukce obřadní sítě. Nová bude stát 20 milionů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.