Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Děti na táboře měly na Trutnovsku policejní společnost

Policisté v létě vyrážejí v rámci prevence i na dětské tábory. Policejní auto nabralo i tento rok směr Dětská ozdravovna Les Království. Táborníci se tam mohli blíže seznámit s policejní prací.

Vedoucí táborů mají o policejní exkurzi pochopitelné velký zájem. Jedná se o atraktivní záležitost. Už několik let po sobě jezdí policisté do Dětské ozdravovny Les Království. Táborníci si tady mohli vyzkoušet výstroj.  V Jívce na Trutnovsku zase hlídka předvedla zadržení pachatele. 

Jednou zatím s posledních zastávek byl v minulém týdnu také fotbalový kemp v České Skalici, kde na tamním fotbalovém hřišti čekali na policisty natěšení malí a větší fotbalisti. Opět zaznělo představení náplně práce policistů a proběhla ukázka výstroje. Navíc mladí sportovci viděli výbavu kolegů z dálničního oddělení, kteří poté vytáhli ruční radar na měření rychlosti, a šlo se závodit. Každý mohl vyzkoušet svou rychlost, při krátkém sprintu a hned se díky radaru dozvěděl svou rychlost. Což mělo velký úspěch v této fotbalové společnosti. Podobně kladný ohlas měly i simulační brýle děti absolvovaly slalom mezi kužely.

Při všech takovýchto návštěvách také připomínáme zásady bezpečného chování, dodržování pravidel, ať už v silničním provozu, nebo běžném životě. Policisté poukazují také na preventivní projekty „Na kole jen s přilbou" a „Bezpečně u vody“, které zdůrazňují obezřetnost a důležitost některých základních zásad. V neposlední řadě přichází řeč na bezpečnost v online světě, což je nyní velmi aktuální téma.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se souhlasem PČR

Štítky PČR, policisté, tábor, děti, prevence

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti na táboře měly na Trutnovsku policejní společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.