Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Hradec Králové hledá lidi do volebních komisí, nabízí přivýdělek

Je sice první polovina srpna, ale Hradec Králové už shání členy okrskových volebních komisí, aby byl připraven. Volby se konají 20. a 21. září 2024. Jde tedy o dvoudenní brigádu za minimálně osmnáct stovek.

Členem okrskové volební komise se může stát občan České republiky, který alespoň v den složení slibu dosáhl věku 18 let a který není kandidátem pro volby zastupitelstev krajů.

Členy komisí delegují samy politické strany a hnutí, ale také je možné přihlásit se přímo na daný obecní úřad, v tomto případě na Magistrát města Hradec Králové. Stačí najít odbor správní, kancelář č. 196, p. Renátu Vaňkovou, případně zavolat na číslo 495 707 441 nebo napsat na e-mail renata.vankova@mmhk.cz.

Pokud se chcete přihlásit do okrskové volební komise, je potřeba do 21. srpna 2024 vyplnit a zaslat na úřad závaznou přihlášku. Poté obdržíte pozvánku na první zasedání OVK, které se uskuteční 29. srpna 2024 v KC Aldis a účast na tomto zasedání je povinná, losuje se tam předseda a místopředseda.

Každému členovi náleží odměna ve výši osmnáct set korun, místopředseda si přijde na dva tisíce sto korun a předseda okrskové volební komise má ještě o sto korun více.

Ohodnoť článek

Foto Jana Kroneislová

Štítky Hradec Králové, volby, komise, člen, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové hledá lidi do volebních komisí, nabízí přivýdělek  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.