Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Brutal Assault v Jaroměři by mohl přilákat až osmnáct tisíc fanoušků

V barokní pevnosti Josefov v Jaroměři na Náchodsku si tisíce fanoušků extrémní muziky užívají tradiční festival Brutal Assault. Skončí v neděli po půlnoci. Pořadatelé očekávají okolo 18.000 návštěvníků. Festival složí poprvé poctu skladateli Bedřichu Smetanovi, letos od jeho narození uplynulo 200 let.

Návštěvníci se mohou těšit na více než 150 umělců, kteří vystoupí na pěti pódiích. Přes 80 procent účinkujících kapel je zahraničních, například z Austrálie, Velké Británie nebo Andorry. "Snažíme se rozšiřovat žánrovou rozmanitost, takže kromě tradičně 'tvrdých' žánrů, si budou moci návštěvníci zajít například na experimentální stage," řekla PR manažerka festivalu Tereza Koudelová Koudelová.

Za největší taháky letošního ročníku festivalu označila polskou kapelu Behemoth či britské Architects. "Velkým milníkem pro Brutal Assault bude také speciální vystoupení kapely Cult of Fire s Bohemian Symphony Orchestra Prague, kteří společně vzdají hold Bedřichu Smetanovi. Bude to tak vůbec poprvé, kdy na brutalovém pódiu zahraje orchestr," řekla Koudelová.

Upozornila také na alternativní scénu, ze které zmínila například New Model Army nebo The Dillinger Escape Plan. V doprovodném programu nebudou chybět přednášky, workshopy i výstav. "Letos Brutal Assault navštíví také Voidmonger, unikátní projekt pojízdného věžového pódia doprovázeného hudební industriální produkcí," dodala Koudelová.

Festival je vzhledem k vysokému počtu návštěvníků tradičně pod drobnohledem policie, která dohlíží na dopravu i na veřejný pořádek. S velkou koncentrací lidí stoupá riziko krádeží, varuje policie. Na místě spolupracuje s organizátory festivalu, s bezpečnostní agenturou, s jaroměřskou městskou policií a dalšími složkami integrovaného záchranného systému.

"Policie posílí výkon služby jak v místě konání, tak i v blízkém okolí. Zaměří se zejména na dodržování veřejného pořádku a na bezpečnost a plynulost silničního provozu na příjezdových a odjezdových trasách k areálu. Vzhledem k předpokládanému navýšení dopravy je nutné dbát zvýšené opatrnosti," uvedla před začátkem festivalu mluvčí krajské policie Karolína Macháčková.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se souhlasem Brutal Assault

Štítky ČR, pop, hudba, festival, Jaroměř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brutal Assault v Jaroměři by mohl přilákat až osmnáct tisíc fanoušků  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.