Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Expozice Škvoreckého ve Spolkovém domě v Náchodě se rozrostla o další exponáty

Město Náchod převzalo 5. srpna od Společnosti Josefa Škvoreckého řadu významných ocenění a artefaktů, které slavnému spisovateli připomínají jeho literární úspěchy. Ty si nyní budou moci prohlédnout i návštěvníci Spolkového domu.

Nově získané předměty zahrnují Řád bílého lva, Řád Kanady a další významná ocenění, které nyní obohatí stálou expozici. Návštěvníci tak mají možnost blíže se seznámit s dílem a oceněními jednoho z největších českých spisovatelů 20. století.

Mezi novými exponáty vyniká karikatura Josefa Škvoreckého od Adolfa Hoffmeistera, zakoupená městem za 30 tisíc korun, a rozšířená replika spisovatelovy pracovny z Toronta, doplněná o další knihy.

Starosta Jan Birke vyjádřil hrdost nad rozvojem expozice a připomněl, že letošní rok je významný 100. výročím narození spisovatele. „Plánované vzpomínkové akce, včetně večera na jeho počest 27. září, mají přiblížit Škvoreckého odkaz širší veřejnosti,“ dodává v tiskové zprávě.

Expozice je už otevřena pro veřejnost a Náchod zve všechny, kdo mají zájem o literaturu a historii, aby si přišli prohlédnout tuto jedinečnou výstavu.

Ohodnoť článek

Foto se souhlasem města Náchod

Štítky Josef Škvorecký, Náchod, exponát, beseda, ocenění, Kanada, Adolf Hoffmeister, Toronto, Jan Birke

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Expozice Škvoreckého ve Spolkovém domě v Náchodě se rozrostla o další exponáty  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.