Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Přidání do přátel se nevyplatilo. Žena z Hradce Králové přišla o statisíce

Příběh osmačtyřicetileté ženy z Hradce Králové slouží jako varování pro všechny uživatele sociálních sítí. Stala se obětí podvodu, při kterém přišla o téměř 300 tisíc korun.

Žena v květnu přidala na Facebooku do přátel muže, který se jí představil jako cizinec. Po krátké online komunikaci ji muž informoval o svém údajném zatčení v Německu a zmrazení bankovního účtu.

„Následně žádal o peněžní pomoc nejen pro sebe, ale i pro svoji dceru a chůvu. Na různé účty jí poslal žádosti o peníze, kterým naivně vyhověla,“ vysvětluje okolnosti podvodu na webu policie mluvčí Iva Kormošová.

Tento případ si převzala policie, která zahájila trestní řízení pro podvod. Pachatelům hrozí trest odnětí svobody na jeden až pět let, případně peněžitý trest.

Policie a odborníci na kybernetickou bezpečnost opakovaně apelují na veřejnost, aby byla na sociálních sítích opatrná. „Nikdy nesdílejte osobní informace s neznámými osobami a v případě, že vám online "přítel" začne žádat o peníze, okamžitě konverzaci ukončete. Na internetu se skutečně každý může vydávat za kohokoliv, což může mít vážné finanční následky,“ dodává mluvčí

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto kaboompics | Pixabay

Štítky Hradec Králové, policie, podvod, Facebook, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Majka Odehnalová

To je marné. Co flek jsou články o podvodech, ale i v telce se o tomhle mluví, ale někteří lidé holt mají v hlavách temno. Tyhle lidi nelituji. Když někdo začne žádat po někom prachy, tak by ten dotyčný měl zbystřit a ne hned posílat prachy.

Čtvrtek, 8. srpna 2024, 13:02Odpovědět

Jan Dušek

Lidská ..... nadnáší ????????????

Čtvrtek, 8. srpna 2024, 12:13Odpovědět

Přidání do přátel se nevyplatilo. Žena z Hradce Králové přišla o statisíce  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.