Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Trutnovský porodník je ve finále soutěže Anděl mezi Zdravotníky. Své děti si rodil sám

V Trutnovské porodnici se dějí velké věci, a to díky Štěpánu Opluštilovi, mladému lékaři, který byl za svou práci nominován mezi finalisty prestižní soutěže Anděl mezi zdravotníky. Z 320 přihlášených byl vybrán do finále 14 nejlepších, což považuje za velkou poctu a poděkování za svou práci.

„Je to pro mě velké uznání," říká Opluštil, který se snaží nejen poskytovat prvotřídní medicínskou péči, ale také zvyšovat povědomí o kvalitách trutnovského gynekologicko-porodnického oddělení. „Chceme, aby o nás věděl každý," dodává s úsměvem.

Opluštilova práce a přístup k medicíně jsou silně ovlivněny jeho zkušenostmi z různých pracovišť, včetně prestižního U Apolináře v Praze. Přestože začínal v menší porodnici, kde se učil "řemeslo", nyní působí v prostředí, které mu umožňuje plně využívat své schopnosti a znalosti. „Jsme desetibojaři v medicíně," říká s nadsázkou o své práci v menším zdravotnickém zařízení, kde lékaři musí být schopni pokrýt široké spektrum situací.

Zajímavým aspektem jeho práce je i osobní zkušenost s porodem – doslova. „Rodil jsem své děti, což bylo nezapomenutelné," vzpomíná na momenty, kdy byl ve dvojroli lékaře i otce.

Co se týče nových trendů v porodnictví, Opluštil podporuje ambulantní porody jako kompromis mezi domácím a hospitalizovaným porodem, a vítá snahy o zavedení návštěv porodních asistentek u pacientek doma.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením ZHKHK

Štítky anděl, finále, soutěž, zdravotnický pracovník, porod, lékař, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnovský porodník je ve finále  soutěže Anděl mezi Zdravotníky. Své děti si rodil sám  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.