Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

V Hradci Králové se bude konat 30. ročník Jazz Goes to Town. Nabídne šest desítek umělců

Festival Jazz Goes to Town, který již třicet let rozhýbává Hradec Králové, se chystá na další ročník plný světové jazzové hudby. Od 8. do 12. října se město opět stane domovem pro více než padesát umělců ze třinácti zemí, včetně několika premiérových vystoupení.

První ročník festivalu v roce 1995 zasáhl kulturní scénu města plnou silou a od té doby si událost vybudovala pověst jednoho z nejodvážnějších hudebních festivalů v zemi. „Tyto události formují naši kulturu,“ vzpomíná v tiskové zprávě místostarosta Michal Wróblewski.

Tento rok festival nabídne dvojkoncert Amirtha Kidambi's Elder Ones a tria Peter Evans, Petter Eldh & Jim Black v projektu EXTRA, který slibuje kombinaci jazzu a indické hudby. Dále se můžeme těšit na slovinskou improvizátorku Kaju Draksler a její duová vystoupení, která překlenou jazz a tradiční hudbu.

Festival je známý svým zapojením rozmanitých hudebních stylů, od New Orleans jazzu po moderní směry, což letos zastupují například projekty Horse Orchestra a Philipp Gropper's PHILM. Domácí scénu budou reprezentovat Dorůžka-Fischmann-Novák s rozšířenou dechovou sekcí a další.

Ohodnoť článek

Foto se svolením Jazz Goes to Town

Štítky Hradec Králové, Jazz Goes to Town, jazz, hudba, festival, styl, Michał Wróblewski, Peter Evans, Jim Black, New Orleans

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci Králové se bude konat 30. ročník Jazz Goes to Town. Nabídne šest desítek umělců  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.