Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

Voda ke koupání v Královéhradeckém kraji vyhovuje. Většina rybníků je v normě

Výsledky nejnovějších testů kvality vody v Královéhradeckém kraji přinášejí dobrou zprávu pro všechny, kteří v létě hledají úlevu ve vodě. Krajská hygienická stanice oznámila, že voda na všech testovaných koupalištích a nádržích splňuje normy a je bezpečná pro koupání.

Testy proběhly v pondělí 29. července 2024 na oblíbených místech jako WAKE PARK Hradec Králové – Plačice, Trutnov – Dolce, Vrchlabí – Vejsplachy a také na koupacích nádržích v Heřmánkovici – Koupálo Janovičky, Teplice nad Metují a Mladé Buky – Sejfy. Všechny vzorky vody z těchto lokalit prokázaly, že jsou vhodné ke koupání.

Stejně pozitivní zprávy přicházejí i z umělých koupališť po celém kraji, kde byla kvalita vody rovněž hodnocena jako vyhovující.

„Upozorňujeme, že výsledky jsou platné ke dni odběru vzorků a mohou se změnit v důsledku přívalových srážek, které mohou jakost vody ovlivnit,“ vysvětluje v tiskové zprávě hygienik Martin Libotovský. Doporučuje se proto pravidelně sledovat aktuální stav.

Ohodnoť článek

Foto Pexels | Pixabay

Štítky Královéhradecký kraj, koupání, rybník, Hradec Králové, Plačice, Trutnov, Dolce, Vrchlabí, Janovičky, Teplice nad Metují

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Voda ke koupání v Královéhradeckém kraji vyhovuje. Většina rybníků je v normě  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.