Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Bodnutí vosou v horách může být pro alergiky velký problém. Buďte připravení, varuje Horská služba

V posledních týdnech došlo k výraznému nárůstu případů alergických reakcí v důsledku bodnutí vosou, včelou a dalším bodavým hmyzem. Tento trend zaznamenala Horská služba ve všech svých oblastech působnosti, včetně častějších zásahů v Krkonoších a Beskydech.

Díky rychlému zásahu záchranářů z Špindlerova Mlýna se v Krkonoších podařilo zpomalit alergické reakce u dvou turistů, kteří byli následně převezeni do bezpečí a propuštěni do domácí péče.

„V reakci na tato nebezpečí žádáme všechny turisty s alergiemi, aby při pohybu v horách vždy měli při sobě předepsané léky a neputovali sami, aby v případě nouze mohli okamžitě získat pomoc. Doporučuje se také vyhýbat se místům s vysokým výskytem bodavého hmyzu,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí Horské služby Marek Fryš.

Pokud dojde k bodnutí, okamžitě kontaktujte Horskou službu na čísle +420 1210, záchrannou službu na 155 nebo využijte aplikaci Záchranka. Tato opatření mohou zásadně ovlivnit průběh a výsledek alergické reakce v kritických momentech.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto dfespi | Pixabay

Štítky horská služba, vosa, Krkonoše, Špindlerův Mlýn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bodnutí vosou v horách může být pro alergiky velký problém. Buďte připravení, varuje Horská služba  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.