Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

Pražský most v centru Hradce už je průjezdný, o den dříve

Řidiče v Hradci Králové čekalo dneska překvapení. S denním předstihem se otevřel Pražský most v centru. Po čtyři měsíce procházel údržbou a řidiči museli po objízdné trase nebo projížděli přes zákaz a riskovali pokutu.

Značky jsou pryč a most je volný. Oficiální termín otevření byl první srpnový den. K překvapení všech se tak stalo už dnes. Čtyři uplynulé měsíce sem mohli jen záchranáři, řidiči MHD a pěší. Ode dneška už tady proudí veškerá doprava. 

U mostu během jeho údržby pravidelně hlídkovali strážníci. Chytali řidiče, kteří i přes zákaz místem projížděli. „Během uzavírky Pražského mostu městští strážníci odhalili přes 790 porušení zákazu vjezdu, z čehož v přestupkovém řízení na místě udělili téměř 780 pokut v celkové výši 390 tisíc korun,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí Hradce Králové Kateřina Rohlíčková.

Město spolu s Technickými službami provádí každoročně větší údržbu vždy alespoň jednoho mostu v Hradci Králové. Tentokrát přišel na řadu Pražský most. „Bylo potřeba vše řádně připravit, protože se jedná o památkově chráněnou stavbu a údržbové práce proto nebyly jednoduché, a to i z pohledu dopravní situace,“ uvedl šéf Technických služeb Hradec Králové Tomáš Pospíšil. Práce probíhaly v několika etapách. „Zhotovitel pracoval vždy na jedné polovině mostu. Obnovena je antikorozní ochrana celého historického mostu, opraveny jsou mostní závěry, chodníky a instalovány byly ochranné sítě proti hnízdění ptáků,“ dodává Pospíšil.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hanka Poskočilová

Štítky most, doprava, údržba, Hradec Králové, Pražský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražský most v centru Hradce už je průjezdný, o den dříve  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.