Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

V Hradci Králové najdete bludiště v kukuřici. Má přes 1,5 kilometru cest

V srdci Hradce Králové vyrostlo unikátní kukuřičné bludiště, které láká návštěvníky nejen na procházku mezi vysokými klasami, ale i na soutěž v orientaci. Na ploše jednoho hektaru se rozprostírá bludiště s délkou cest 1,6 kilometru, kde správná cesta vede přes řadu hádanek inspirovaných školními předměty.

Hra začíná načtením startovního QR kódu. Účastníci musí najít osm herních tabulí s QR kódy, které načtou do aplikace. Za každou nenalezenou herní tabuli obdrží soutěžící penalizaci 15 minut. Cíl hry je najít všechny tabule a dostat se ven co nejrychleji. Na konci je třeba načíst cílový QR kód a uložit své výsledky pod přezdívkou.

Bludiště v Hradci je jedno z 13 kukuřičných labyrintů v Česku, kde si můžete zkusit získat titul mistra v bloudění. „Pokud navštívíte minimálně tři různá bludiště, můžete soutěžit o celostátní titul. Výsledky se průměrují a nejrychlejší soutěžící získává prestižní umístění,“ uvádí organizátoři na svém webu.

Bludiště je snadno dostupné MHD, nejbližší zastávka je Jana Černého (linky 13, 15, 25). Na místě je k dispozici pokladna, kde si návštěvníci mohou zakoupit vstupenku a otestovat, zda jim aplikace funguje správně před vstupem do bludiště.

Ohodnoť článek

Foto se svpolením organizace Kukuřičáci

Štítky Hradec Králové, Česko, kukuřice, bludiště, hra, labyrint

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci Králové najdete bludiště v kukuřici. Má přes 1,5 kilometru cest  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.