Počasí dnes30 °C, zítra23 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Hradec Králové podpoří kastraci koček a zdravotní péči o volně žijící zvířata

Radnice v Hradci Králové se rozhodla financovat kastrační program pro mladé kočky z místního Azylu pro zvířata a zpracovat analýzu, která má zlepšit životní podmínky volně žijících koček ve městě. V rámci programu bude na kastraci vyhrazeno 200 tisíc korun, zatímco na analýzu půjde 400 tisíc korun.

„Kastrace pomůže regulovat počet volně žijících koček a analýza nám umožní lépe pochopit jejich zdravotní potřeby,“ vysvětluje v tiskové zprávě náměstek Adam Záruba (Změna pro Hradec). Spolek KasPro, který se specializuje na kastrace, bude analýzu provádět ve spolupráci s městem.

Nový veterinární program, který má být zahájen po schválení analýzy, se zaměří nejen na zlepšení zdravotního stavu těchto zvířat, ale i na jejich dlouhodobou populární regulaci. Pro příští rok je plánováno rozšíření programu o příspěvky na kastraci koček a kocourů vlastněných obyvateli s trvalým pobytem ve městě.

Projekt, který začne realizací po schválení příslušných orgánů, slibuje zlepšení podmínek pro kočky i jejich majitele v Hradci Králové.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky kočka, Hradec Králové, analýza, zdravotnictví, kastrace, program, podpora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové podpoří kastraci koček a zdravotní péči o volně žijící zvířata  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.