Počasí dnes29 °C, zítra30 °C
Sobota 7. září 2024  |  Svátek má Regína
Bez reklam

Hradec Králové investuje přes půl milionu korun do modernizace městských škol a školek

Ve snaze zlepšit podmínky pro vzdělávání pokračuje město Hradec Králové ve financování rekonstrukcí a rozšíření školních zařízení, které zřizuje. Celkově město investuje do vzdělávacích institucí více než 860 tisíc korun.

Tyto finanční prostředky budou směrovány do několika projektů, které mají zlepšit infrastrukturu a služby nabízené školami,“ uvádí v tiskové zprávě mluvčí Hradce Králové Kateřina Rohlíčková.

Přestavba Mateřské školy Pohádka obnáší výdaje ve výši 615 tisíc korun na nové vybavení, včetně nákupu skříní, nástavců a dalšího nábytku potřebného pro pohodlí a funkčnost školních prostor.

Zároveň probíhá přístavba Základní školy SNP, což si vyžádalo rozšíření finančních prostředků o sto tisíc korun kvůli demontáži a přípravě venkovní učebny. „Je důležité zajistit, aby naše školy byly vybaveny v souladu s moderními požadavky a potřebami jak žáků, tak pedagogů,“ říká v tiskové zprávě primátorka Pavlína Springerová (HDK)-

Dále je navýšen provozní příspěvek pro školní jídelnu ZŠ SNP, která bude od září do října připravovat obědy pro Základní a mateřskou školu Jiráskovo náměstí. „Příspěvek pomůže financovat dočasnou pracovní sílu a případné odměny stávajícím zaměstnankyním,“ doplňuje Springerová.

Dalších 110 tisíc korun je určeno na pokrytí nákladů spojených s rekonstrukcí podlah v učebnách Základní školy Plotiště a na energie, což podtrhuje městský závazek k zajištění kvalitního a bezpečného vzdělávacího prostředí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MMHK

Štítky Hradec Králové, Pavlína Springerová, škola, školka, investice, rekonstrukce, modernizace, vzdělání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové investuje přes půl milionu korun do modernizace městských škol a školek  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.