Počasí dnes29 °C, zítra30 °C
Sobota 7. září 2024  |  Svátek má Regína
Bez reklam

Hradec Králové pořídil nové vaky na zavlažování stromů. Použil peníze re-use projektu

Hradec Králové intenzivně rozšiřuje péči o městskou zeleň. Díky projektu re-use, který již vybral přes 220 tisíc korun, se počet zavlažovacích vaků pro mladé stromy zvýšil o více než polovinu.

Letos v létě přibylo v Hradci Králové 180 nových zavlažovacích vaků, což zvyšuje jejich celkový počet na 480. Nové vaky, určené pro jednoleté a dvouleté stromy, umožňují efektivní a postupné zavlažování.

„V rámci projektu re-use jsme mohli obnovit i stromořadí v ulici Na Drahách, kde jsme na jaře vysadili 23 stromů,“ uvedl v tiskové zprávě Tomáš Pospíšil, ředitel Technických služeb Hradec Králové. Kromě mladých stromů se zaměřují i na starší exempláře, pro které testují velkoobjemové zavlažovací vaky.

Tyto vaky, schopné pojmout až 1500 litrů vody, jsou umístěné podle okapové linie stromů a pomáhají zmírňovat stres způsobený suchem. Proti vandalismu jsou chráněny bezpečnostním zámkem, detekcí otřesů a GPS lokátorem.

„Spolu s hydroabsorbenty, které přidáváme k kořenům stromů při výsadbě, tyto vaky značně zlepšují přežití a růst mladých stromů v městském prostředí,“ doplnil ve zprávě Daniel Jeřábek, náměstek ředitele Technických služeb.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto TSHK

Štítky strom, Hradec Králové, projekt, zavlažování, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové pořídil nové vaky na zavlažování stromů. Použil peníze re-use projektu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.