Počasí dnes29 °C, zítra30 °C
Sobota 7. září 2024  |  Svátek má Regína
Bez reklam

Trutnov dokončil rekonstrukci sportovního hřiště. Bude sloužit i veřejnosti

Školní stadion u Základní školy Mládežnická na Zelené Louce v Horním Starém Městě prošel rozsáhlou modernizací. Od září se tak mohou žáci i místní obyvatelé těšit na prvotřídní sportovní zázemí.

Komplexní obnova zahrnula výměnu povrchů na fotbalovém hřišti, kde nyní dominuje umělá tráva splňující nejvyšší standardy, včetně nových bran s bezpečnostními sítěmi. Také tenisté a volejbalisté uvítají nová hřiště - tenisové kurty byly opatřeny novým oplocením a volejbal se bude hrát na speciálně přizpůsobené umělé trávě.

Atletické disciplíny získaly zbrusu nový ovál. Délka 250 metrů a čtyři tartanové dráhy umožní komfortní běhání. K tomu přibyly zastřešené střídačky pro odpočinek sportovců. Radnice myslí i na další atletické disciplíny: přidala novou oblast pro vrh koulí a vylepšila doskočiště pro skok daleký a vysoký, kde nový tartanový povrch zajistí lepší podmínky pro skokany.

Projekt nezahrnoval pouze školní potřeby, ale i volnočasové sportování občanů. Jak potvrdil místostarosta Tomáš Hendrych, školní areály budou nyní více otevřené veřejnosti. „Kromě zlepšení podmínek pro naše studenty jsme rozšířili možnosti sportování pro všechny obyvatele Zelené Louce. V plánu je, že vymezené hodiny pro veřejnost budou zveřejněny na podzim,“ sdělil v tiskové zprávě. Dodal, že pro mladší generaci byla přidána nová workoutová a slackline zóna.

Práce na stadionu, které začaly v září předchozího roku a přes zimní přestávku kvůli počasí skončily letos v červnu, zrealizovala firma Swietelsky stavební z Českých Budějovic za 17 milionů korun. Další plány města zahrnují zlepšení osvětlení pro večerní sportování a rozšíření dalších areálů, jako je stadion v Poříčí, který se chystá na nadcházející projektovou přípravu pro příští rok.

Ohodnoť článek

Foto město Trutnov

Štítky Trutnov, rekonstrukce, Swietelsky, sport, hřiště, škola, veřejnost, pohyb, renovace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnov dokončil rekonstrukci sportovního hřiště. Bude sloužit i veřejnosti  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.