Počasí dnes30 °C, zítra22 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Dvůr Králové ušetří na kanalizaci pro Verdek. Stát přispěje přes sto milionů

Dvůr Králové nad Labem získalo od Státního fondu životního prostředí ČR dotaci přes 118 milionů korun na výstavbu kanalizace v městské části Verdek. Rada města tento krok schválila a pověřila odbor rozvoje, investic a správy majetku přípravou potřebných dokumentů pro podpis smlouvy.

Projekt zahrnuje výstavbu gravitačně-tlakové splaškové kanalizace ve Verdeku a veřejné přípojky pro místní obyvatele. Kanalizace bude dlouhá sedm kilometrů a napojí se na centrální čistírnu odpadních vod.

Odhadované náklady činí 204 milionů korun, z toho město pokryje 86 milionů korun z vlastních zdrojů. „Přesná částka bude určena po výběrovém řízení na zhotovitele," uvedl v tiskové zprávě místostarosta Jan Helbich. Projekt by měl být dokončen do konce roku 2029.

Aktuálně Verdek nemá připojení na kanalizační systém, a odpadní vody jsou zde vyváženy nebo vypouštěny po předčištění. „Výstavba kanalizace je klíčová pro rozvoj města a efektivní využití územního plánu," dodal Jan Helbich.

Ohodnoť článek

Foto MUDK

Štítky kanalizace, Dvůr Králové nad Labem, Verdek, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvůr Králové ušetří na kanalizaci pro Verdek. Stát přispěje přes sto milionů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.