Počasí dnes30 °C, zítra22 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Na Jičínsku dneska proběhla policejní akce zaměřená na alkohol

Potkat policejní hlídku nebyl dneska na Jičínsku problém. Při pátku rozjeli policisté kontrolní akci zaměřenou na alkohol. Řidiči se podrobili alkohol testeru, ale mohli si také vyzkoušet díky simulačním brýlím na vlastní oči účinky nejenom alkoholu a drog, ale i nebezpečné únavy za volantem.

Policisté se v Jičíně se dneska přidali k celorepublikové již dobře známé preventivní bezpečnostní akci „ Řídím, piju nealko pivo“. Ta se tentokrát uskutečnila v dopoledních hodinách na silnici I. třídy číslo 16 u obce Sobotka. 

"Cílem samotného projektu je především zaměření se na zodpovědný přístup samotných řidičů motorových vozidel k pití alkoholu. Zároveň se u nich snaží zvýšit povědomí o samotném nealko pivu jako jedné z alternativ z hlediska dodržování zákona a bezpečnosti silničního provozu," uvedl v tiskové zprávě mluvčí policie Aleš Brendl.

Řidiči měli také jedinečnou příležitost vyzkoušet si díky simulačním brýlím na vlastní oči účinky nejenom alkoholu a drog, ale i nebezpečné únavy za volantem. Všichni, kteří úspěšně podstoupili kontrolu ze strany Policie ČR, čekal malý dárek v podobě jednorázového testu na alkohol, preventivních letáků a jednoho nealkoholického piva. Potěšitelné zjištění je to, že žádný z kontrolovaných řidičů nebyl pod vlivem alkoholu nebo drog. 

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky alkohol, řidič, doprava, policie, kontrola, PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Jičínsku dneska proběhla policejní akce zaměřená na alkohol  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.