Počasí dnes30 °C, zítra22 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Jičín hledá názvy pro nové ulice v lokalitě bývalých kasáren. Zapojit se mohou i občané

Město Jičín zahájilo unikátní iniciativu, v níž občané mohou navrhovat názvy pro tři nově vznikající ulice v prostoru bývalých kasáren.

Radnice města Jičín vyhlásila výzvu pro veřejnost, aby se zapojila do pojmenování tří nových ulic v rozvíjející se oblasti mezi Valdštejnovou lipovou alejí a čtvrtí Čeřovka. Návrhy mohou občané posílat elektronicky na adresu dotaz@mujicin.cz nebo tradiční poštou na adresu Městského úřadu Jičín.

„Dvě z nových ulic budou významnější, jedna pak povede kolem budoucí mateřské školy. Lokalita je strategicky umístěna blízko historického centra, Oblastní nemocnice Jičín a nabízí výhledy na vrch Čeřovka a Zebín,“ uvádí v tiskové zprávě mluvčí radnice Jan Jireš.

Výstupy z návrhů občanů posoudí komise města a konečné rozhodnutí o pojmenování ulic přijme Zastupitelstvo města. Tento proces představuje vzácnou příležitost pro občany, aby se aktivně podíleli na formování identity svého města.

Paralelně s touto iniciativou probíhají stavební práce na infrastruktuře a veřejných prostranstvích, což má připravit půdu pro budoucí prodej parcel. „Plánované je, že stavební práce skončí v roce 2025, kdy začne i prodej parcel,“ dodává Jireš.

Město Jičín zdůrazňuje, že jakýkoli nápad na název ulice je vítán a děkuje všem, kteří se rozhodnou zapojit do tohoto projektu. Občané budou průběžně informováni o vývoji této iniciativy.

Ohodnoť článek

Foto město Jičín

Štítky Jičín, Čeřovka, Oblastní nemocnice Jičín, Zebín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jičín hledá názvy pro nové ulice v lokalitě bývalých kasáren. Zapojit se mohou i občané  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.