Počasí dnes30 °C, zítra22 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Hradec Králové se chystá na rozsáhlou rekonstrukci městských ulic na Pouchově

Město Hradec Králové oznámilo plány na rozsáhlou rekonstrukci několika ulic ve čtvrti Pouchov, které by měly zlepšit dopravní situaci a zvýšit bezpečnost občanů.

Radní města Hradec Králové schválili vypsání soutěže na zhotovitele prací na rekonstrukci ulic Malá, Na Dubech, U Kovárny, Vážní a Za Kostelem. Výběr zhotovitele, který by měl být rozhodnutý do poloviny srpna, se bude opírat o nejnižší cenovou nabídku.

Podle náměstka primátora Lukáše Řádka (TOP09) přinese rekonstrukce klidnější a bezpečnější prostředí pro všechny uživatele silnic. „V ulici Malá například přibude zpomalovací práh a cyklistický pruh, což by mělo zlepšit podmínky pro cyklisty i chodce," uvedl Řádek. Ulice U Kovárny se změní na jednosměrnou, což usnadní organizaci dopravy a zvýší bezpečnost přecházení.

Další změny zahrnují instalaci dvou zpomalovacích prahů v ulici Na Dubech a úpravy chodníků a jízdních pruhů v ulici Vážní, kde se zúží pruhy na přechodech a rozšíří v kritických křižovatkách.

Kromě toho, město plánuje i estetické vylepšení ulice Za Kostelem, kde dojde k instalaci litinových sloupků a speciálního řešení dlažby v okolí sochy sv. Jana Nepomuckého. „Tato rekonstrukce by měla začít již letos a dokončena být v příštím roce. Jejím cílem je nejen zlepšit funkčnost ulice, ale i zachovat její historický ráz," dodal náměstek Řádek.

Rekonstrukce by měly začít na jaře příštího roku a očekává se, že potrvají deset měsíců. Radnice vyzývá občany k trpělivosti a respektování dočasných objízdných tras během stavebních prací.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Roubíček

Štítky rekonstrukce, Hradec Králové, Pouchov, silnice, kovárna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Antonín Grombíř

A ulici Velkou necháme dál samou díru... Jo, tomu rozumím...

Úterý, 23. července 2024, 00:02Odpovědět

Otakar Matejcek

Jo. Ulice Malá je tak těžce frekventovaná že potřebuje i pruh pro kolaře. Kolik to tam denně projede aut ? 4 ? 5? Navíc dík parkování je to uzké a navíc ještě kolři ? Jedna ze zbýtečností v HK

Pondělí, 22. července 2024, 06:50Odpovědět

Hradec Králové se chystá na rozsáhlou rekonstrukci městských ulic na Pouchově  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.