Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Sobota 31. srpna 2024  |  Svátek má Pavlína
Bez reklam

Skončí opět za mřížemi? Muž z Trutnovska čelí obvinění z řady krádeží

Policisté zadrželi na Trutnovsku šestadvacetiletého muže, který byl krátce po propuštění z vězení obviněn z několika trestných činů. Podle policie má na svědomí krádeže a porušení domovní svobody na Trutnovsku.

Muž, jehož jméno zatím nebylo zveřejněno, je podezřelý, že od konce května až do svého zadržení odcizil okapy z domu v Trutnově a z domu v Žacléři ukradl předměty v hodnotě 16 tisíc korun.

„Kromě toho byl zaznamenán, jak v několika obchodech nakupuje bez placení, přičemž si vybíral převážně alkohol a potraviny. V jednom případě také odcizil příruční tašku s osobními věcmi a mobilním telefonem, čímž způsobil škodu téměř 20 tisíc korun,“ uvádí na webu policie mluvčí Šárka Pižlová.

Lustrace ukázala, že muž byl z vězení propuštěn v říjnu 2023, a zdá se, že tato zkušenost na něj neměla očekávaný výchovný efekt. Za podobnou trestnou činnost byl v minulosti odsouzen již několikrát.

Celková škoda způsobená jeho činy se vyšplhala na téměř 40 tisíc korun. Nyní je stíhán na svobodě a v případě prokázání viny mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky okres Trutnov, krádež, Trutnov, Žacléř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skončí opět za mřížemi? Muž z Trutnovska čelí obvinění z řady krádeží  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.