Počasí dnes32 °C, zítra27 °C
Středa 31. července 2024  |  Svátek má Ignác
Bez reklam

Bouřky poškodily městský majetek v Hradci Králové. Voda se vehnala i do plaveckého bazénu

Včerejší večerní a noční bouřky způsobily v Hradci Králové škody na městském i soukromém majetku. Nejvíce poškozen byl městský padesátimetrový bazén, kam během odstávky nateklo velké množství vody. Voda se dostala i do sklepů několika městských škol. Podle prvních odhadů by se škody na městském majetku mohly vyšplhat do stovek tisíc korun.

Primátorka města Pavlína Springerová (HDK) uvedla, že již v nočních hodinách byly hlášeny první škody. Do zásahů se zapojilo 25 dobrovolných hasičů z šesti jednotek. „Momentálně dáváme dohromady přehled škod a jejich vyčíslení. Plánujeme, jak vše opravit, aby nedošlo k dlouhodobému narušení provozu,“ řekla Springerová.

Vydatné deště poškodily plavecký bazén na Eliščině nábřeží, kde probíhá odstávka a výměna prosklených stěn. Plachty, které dočasně nahrazují okna, nevydržely nápor deště a voda zatekla do budovy. Poškozeny jsou stropy a elektrický rozvaděč. Škody se mohou šplhat do statisíců. Odstávka bazénu potrvá do 14. srpna, do té doby by měly být škody opraveny.

Bouřky zasáhly i několik škol. V mateřské škole v ulici K Meteoru voda zatekla, ale škody jsou minimální. Větší problémy nastaly v MŠ v ulici K Dolíkám, kde jsou vytopené šatny, školní jídelna a sklep, a také promočené stropy ve třídách. Situaci řeší Technické služby Hradec Králové. Školka je stále v provozu, děti i personál jsou v bezpečí, jen s drobnými omezeními.

Základní škola v Plotištích má zatopenou kotelnu, jednu třídu a klubovnu. Mateřská škola v Plotištích řeší vodu zateklou během rekonstrukce střechy, což bude vyžadovat vymalování. Stejný problém s nateklou vodou a poškozením malby řeší MŠ ve Škroupově ulici. Zatopen byl i objekt požární zbrojnice v Plotištích.

Technické služby a město nyní intenzivně pracují na nápravě škod. Opravy by měly být dokončeny co nejdříve, aby nebyl narušen běžný provoz postižených objektů.

Ohodnoť článek

Foto SNHK

Štítky plavecký bazén, Hradec Králové, mateřská škola, Pavlína Springerová, TECHNICKÉ SLUŽBY HRADEC KRÁLOVÉ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bouřky poškodily městský majetek v Hradci Králové. Voda se vehnala i do plaveckého bazénu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.