Počasí dnes27 °C, zítra31 °C
Úterý 30. července 2024  |  Svátek má Bořivoj
Bez reklam

Jak zvládnout vysoké teploty v Hradci Králové? Koupaliště, mlžítka i přírodní koupání

Léto v Hradci Králové přináší nejen příjemné teploty, ale i výzvy spojené s jejich zvládáním. Aby si obyvatelé i návštěvníci města mohli užívat horkých dnů bez obav, město nabízí řadu možností, jak se ochladit a zůstat aktivní.

Veřejná koupaliště a aquacentrum poskytují ideální útočiště pro milovníky vody. Koupaliště Flošna nyní otevírá brány již od šesti hodin ráno a zůstává otevřené až do osmi večer v pracovní dny, což poskytuje dostatečný prostor pro všechny, kdo se chtějí v parných dnech osvěžit. O víkendech jsou brány otevřeny od devíti hodin.

Aquacentrum městských lázní zase nabízí různé vodní atrakce, včetně vlnobití a toboganu, a dokonce i finskou saunu s ledovým bazénkem pro odvážnější návštěvníky. „Přestože je padesátimetrový krytý plavecký bazén momentálně uzavřen kvůli odstávce, jeho znovuotevření je naplánováno na 14. srpna,“ uvádí v tiskové zprávě mluvčí hradeckého magistrátu Kateřina Rohlíčková.

Kromě vodních radovánek se město postaralo i o zpříjemnění prostředí instalací mlžných prvků. Nově přibylé mlžné stromy na Ulrichově, Baťkově a Masarykově náměstí, mlžná krychle v areálu TJ Slavia a další mlžné brány z minulého roku nabízí osvěžující mlhu, která je vítaným ochlazením během nejteplejších dnů. Město také posílilo zásoby pitné vody pro veřejnost, včetně instalace nových pítek „V provozu jsou v letních měsících fontány, které zlepšují klima v centru města,“ uvádí ve zprávě náměstek Pavel Vrbický (Piráti)

Pro ty, kteří dávají přednost koupání uprostřed přírody, městské lesy nabízejí několik koupališť, jako je Stříbrný rybník nebo Marokánka.

Kromě toho se musí město postarat i o zdraví městské zeleně. Více než 300 zavlažovacích vaků a nově plánovaných 180 vaků z programu RE-USE zajistí, že stromy dostanou potřebné množství vody i během suchých období. To vše přispívá k udržení Hradce Králové jako příjemného a zdravého místa k životu i v létě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SNHK

Štítky koupaliště, FC Hradec Králové, koupání, Pavel Vrbický, Piráti Chomutov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak zvládnout vysoké teploty v Hradci Králové? Koupaliště, mlžítka i přírodní koupání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.