Počasí dnes31 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Sportovní sázky připravily lidi o miliony, šestičlenný gang už má v merku policie

Skupina šesti osob si vymyslela historku o výhodných podmínkách sportovních sázek a své oběti postupně připravila o miliony korun. Podvedli minimálně sedmnáct lidí.

Hradeckým kriminalistům se ve spolupráci s kolegy z Litoměřic a Ústí nad Labem podařilo v minulých dnech dopadnout skupinu šest osob, která pod velmi přesvědčivou legendou vysokého úročení vkladů na sportovní sázky s opakovanými přísliby zaručeného zisku nabízeli za výhodných podmínek sázky na sportovní zápasy, podíly na výherních podílových tiketech, případně nabízeli za poplatek členství v neexistujících sázkových skupinách.

"Šest mužů ve věku 20, 23, 26, 28, 31 a 45 let od března loňského roku do začátku letošního ledna podvedli 17 osob z celé České republiky, kterým způsobili škodu za zhruba 5,2 mil. korun. Poškozeným slíbené výhry nevyplatili a přes opakované výzvy žádné finanční prostředky nevrátili. Nejvyšší škodu způsobili 45letému muži, který s vidinou výhry jim během 4 měsíců na různé účty zaslal téměř 1,5 milionu korun," popsala v tiskové zprávě policejní mluvčí Iva Kormošová.

Hlavou gangu byli bratři z Litoměřic, kteří vedli celou skupinu podvodníků. Všech šest mužů je obviněno z trestného činu podvod, přičemž třem z nich hrozí až pětiletý trest odnětí svobody a třem až osmiletý.

Z evidencí policisté zjistili, že mladší z bratrů byl na konci listopadu loňského roku za stejnou trestnou činnost (28 osobám způsobil v roce 2022 škodu za téměř 2,8 mil. korun) odsouzen k trestu odnětí svobody na 32 měsíců s podmíněným odkladem na 4 roky.

Z důvodné obavy, že by mohl pokračovat v trestné činnosti, podali kriminalisté ke státnímu zástupci podnět na vzetí do vazby. Soudce návrh akceptoval a muže do vazby poslal. Ostatní jsou stíháni na svobodě.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky policie, sázky, podvod, PČR, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sportovní sázky připravily lidi o miliony, šestičlenný gang už má v merku policie  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.