Počasí dnes30 °C, zítra22 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Dvůr Králové plní závazky z předchozího ročníku participativního rozpočtu. Rozšiřuje dětské hřiště

Na dětském hřišti ve Smetanově ulici v Dvoře Králové nad Labem se objeví tři nové herní prvky. Investice je součástí minulého ročníku participativního rozpočtu a zahrnuje žirafu na lezení, oboustrannou tabuli a kolotoč.

V Dvoře Králové nad Labem se rozrůstá nabídka na dětském hřišti ve Smetanově ulici. „Díky úspěšnému projektu v participativním rozpočtu města, za kterým stojí Zdeněk Felgr, přibudou na hřišti tři nové herní prvky,“ vysvětluje v tiskové zprávě mluvčí radnice Miroslava Kameníková. Instalace začala ve čtvrtek 4. července a zahrnuje žirafu na lezení, oboustrannou tabuli a kolotoč.

Prvky vyžadují pečlivou instalaci a zabetonování, což znamená, že je nelze ihned používat. Děti se mohou těšit, že na oboustrannou tabuli začnou kreslit od 11. července. Žirafa na lezení bude k dispozici od 27. července a kolotoč bude instalován po technologické pauze, která je nezbytná pro jeho bezpečné zřízení.

Projekt je pokračováním úsilí o zlepšení místní infrastruktury pro rodiny s dětmi. Již v roce 2022 bylo hřiště vybudováno v rámci prvního ročníku participativního rozpočtu, kde také Zdeněk Felgr stál za vítězným návrhem.

V letošním ročníku obyvatelé teprve rozhodují

V letošním ročníku Město Dvůr Králové představilo celkem pět projektů, které se budou ucházet o přízeň veřejnosti. Návrhy mohli občané, starší 15 let, podávat během března a dubna. Navržené projekty posoudila pracovní skupina, která se skládala z architekta města, zástupců Technických služeb města Dvora Králové nad Labem a Lesů města Dvůr Králové nad Labem. Realizovatelné projekty skupina posuzovala v souladu s pravidly participativního rozpočtu.

Mezi projekty, které byly navrženy patří projekt workout u hasičské zbrojnice v Žirči, Streetball Zboží, autobusová zastávka Tyršova, takzvané hřiště pro všechny a také vznik veřejné lesní překážkové (OCR) tělocvičny. OCR tedy Obstacle Course Racing je extrémní překážkový závod zaměřený na všestranné fyzické dovednosti. 

Ohodnoť článek

Foto MUDK

Štítky Dvůr Králové nad Labem, rozpočet, dětské hřiště, projekt, lezení, kolotoč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvůr Králové plní závazky z předchozího ročníku participativního rozpočtu. Rozšiřuje dětské hřiště  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.