Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Desítky tisíc Škodováků si vybírají celozávodní dovolenou

Ve všech třech českých závodech automobilky Škoda Auto dnes začíná pravidelná celozávodní dovolená. Zaměstnanci se podle informací týdeníku Škodovácký odborář k výrobním linkám začnou postupně vracet v noci z neděle na pondělí 22. července.

Kvůli hromadné dovolené se výroba v závodech automobilky začala podle týdeníku postupně zastavovat už minulý týden, před pátečním státním svátkem. Například v Kvasinách na montážní lince 1 a ve svařovně A byla poslední směna ze středy na čtvrtek. Postupné bude po dovolené i rozjíždění výroby noční směnou z neděle na pondělí 22. července. "Montáž MB I a obě linky v Kvasinách mají naplánován náběh výroby až na pondělní ranní směnu. Lakovna MB B byla měla stát až do středeční odpolední směny," napsal Škodovácký odborář.

Královéhradecký kraj chystá od 11. července do 7. srpna úpravu silnice v Dolní Branné nedaleko Vrchlabí. Doprava bude v místě prací řízena kyvadlově. Na Rychnovsku s dovolenou v Kvasinách začne uzavírka přestavované křižovatky u Voříšku na příjezdové silnici do Kvasin. Stavbaři ji předělávají na kruhový objezd. Uzavírka potrvá do 18. září. Po dobu dovolené bude kvůli stavbě propustku uzavřená i silnici, která vede do zóny Kvasiny.

Výrobu aut v největší české automobilce i letos komplikují výpadky v dodávkách některých dílů. Například v březnu musela kvůli snížení dodávek e-pohonů ze závodu Volkswagen Group Components v Kasselu společnost omezit výrobu plně elektrické řady aut Enyaq.

Zhruba od poloviny května se každý týden ruší některé noční směny kvůli chybějícím dílům pro vozy Enyaq a Octavia. V rubrice Zprávy z výroby na to pravidelně upozorňuje odborářský týdeník. Vedení automobilky k rozsahu a trvání omezení přesnější vyjádření neposkytuje. "Navzdory přetrvávající dynamické situaci neplánuje společnost Škoda Auto v současné době výraznější omezení výrobního programu. Jeho případný pokles operativně a intenzivně řešíme společně s Odbory KOVO, např. prostřednictvím redukce počtu směn, a to v závislosti na aktuální disponibilitě dílů pro jednotlivé modely," uvedla za Škoda Auto Kateřina Boukalová.

Škoda Auto zaměstnává v Mladé Boleslavi, Vrchlabí a Kvasinách zhruba 37.000 lidí. Letos do května vyrobila ve svých českých závodech téměř 400.900 osobních aut, meziročně o 6,6 procenta víc.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Škoda Auto

Štítky dovolená, závod, Škoda Auto, Mladá Boleslav, Vrchlabí, Kvasiny, Rychnov nad Kněžnou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Novák

No...........a podle toho to vypadá, všude haldy křupanů, co mají pocit, že jsou něco víc...makaj přece v Šáde a maj nadstandardní příjmy (se kterými si nevědí pohříchu rady)....

Pondělí, 8. července 2024, 12:59Odpovědět

Desítky tisíc Škodováků si vybírají celozávodní dovolenou  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.