Počasí dnes10 °C, zítra12 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Měníme spolu Dvůr. Pět projektů bude soutěžit o přízeň obyvatel

Město Dvůr Králové představilo celkem pět projektů, které se budou ucházet o přízeň veřejnosti ve 4. ročníku participativního rozpočtu města. Návrhy mohli občané, starší 15 let, podávat během března a dubna. Navržené projekty posoudila pracovní skupina, která se skládala z architekta města, zástupců Technických služeb města Dvora Králové nad Labem a Lesů města Dvůr Králové nad Labem. Realizovatelné projekty skupina posuzovala v souladu s pravidly participativního rozpočtu.

Mezi projekty, které byly navrženy patří projekt workout u hasičské zbrojnice v Žirči. Cílem návrhu je doplnit základní workoutovou sestavu o fitness stroje se zaměřením na bench press a rozpažování. Dalším návrhem je Streetball Zboží. Projekt zahrnuje opravu stávajícího asfaltového hřiště v městské části Zboží, umístění dvou basketbalových konstrukcí s deskami oficiálních rozměrů, koši a odpruženými obroučkami, nalajnování hřiště a instalaci ochranných sítí.

Třetím návrhem participativního rozpočtu je autobusová zastávka Tyršova. Návrh na rekonstrukci zahrnuje instalaci lavičky a krytí autobusové zastávky v Tyršově ulici nad oční školou směrem od Trutnova. Předposledním návrhem je Hřiště pro všechny. Při realizaci projektu by vybraná dětská hřiště ve městě obsahovala herní prvky, které by vyhovovaly specifickým potřebám dětí, které nemají možnost využívat klasická hřiště.

Posledním návrhem je vznik veřejné lesní překážkové (OCR) tělocvičny. OCR tedy Obstacle Course Racing je extrémní překážkový závod zaměřený na všestranné fyzické dovednosti. Tělocvična by byla navržena tak, aby se zde mohli protáhnout lidé na procházce lesem, rekreační běžci nebo cyklisté využívající místní traily.

Se všemi projekty je možné se detailně seznámit na webu participativního rozpočtu www.par.mudk.cz, kde také od 16. do 30. září 2024 bude moci veřejnost hlasovat o nejlepším projektu prostřednictvím elektronického formuláře. V příštím roce by se pak měly realizovat vítězné projekty v celkové hodnotě jednoho milionu korun, které dostanou od veřejnosti nejvíce hlasů. Město Dvůr Králové nad Labem spustilo participativní rozpočet v roce 2021, aby zvýšili zájem veřejnosti o dění v jejich městě.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MUDK | Zdroj MUDK

Štítky projekt, rozpočet, Dvůr Králové nad Labem, Žireč, Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Měníme spolu Dvůr. Pět projektů bude soutěžit o přízeň obyvatel  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.