Počasí dnes19 °C, zítra25 °C
Neděle 7. července 2024  |  Svátek má Bohuslava
Bez reklam

Teplá voda na Trutnovsku několik dní nepoteče

Tisíce domácností na Trutnovsku napojených na soustavu horkovodu Krkonoše společnosti ČEZ Teplárenská budou v červenci několik dní bez teplé vody a tepla. Důvodem přerušení dodávek je pravidelná kontrola a opravy rozvodů tepla a dalších zařízení před topnou sezonou 2024/2025. Teplo pro soustavu vyrábí elektrárna v Poříčí u Trutnova.

V Trutnově, Úpici, Suchovršicích, Adamově a Bohuslavicích bude dodávka tepla a teplé vody přerušena od 5. do 12. července. Od 8. do 13. července nebudou mít teplo lokality a obce Poříčí, Nové Dvory, Dolní a Horní Staré Město, Kalná Voda, Mladé Buky, Svoboda nad Úpou, Horní Maršov, Lhota, Bezděkov, Slavětín a Radvanice. V Janských Lázních bude dodávka tepla zajištěna náhradním zdrojem.

Při odstávce technici a montéři hlavně zkontrolují tepelné rozvody a výměníkové stanice, udělají revize a případně vymění dosluhující armatury.

Trutnovská soustava centrálního zásobování teplem je po Hradci Králové největší v Královéhradeckém kraji. Parní, horkovodní a teplovodní síť poříčského zdroje měří 144 kilometrů. Celkem ČEZ dodává na Trutnovsku teplo do 15.600 domácností.

Topná sezona na severně a výše položeném Trutnovsku začíná v Královéhradeckém kraji nejdříve. Loni kvůli mimořádně teplému začátku podzimu začala 4. října, v roce 2022 to bylo 15. září a v roce 2021 se začalo topit již 1. září.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, teplo, ČEZ Teplárenská, Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Teplá voda na Trutnovsku několik dní nepoteče  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.