Počasí dnes19 °C, zítra25 °C
Neděle 7. července 2024  |  Svátek má Bohuslava
Bez reklam

Jičín má novou sportovní halu. Sloužit bude pro tenis, badminton a další sporty

Na začátku letních prázdnin byla v Jičíně slavnostně otevřena nová sportovní hala. Zastřešením dvou tenisových kurtů vzniklo moderní zařízení, které nyní slouží veřejnosti pro tenis, badminton a další sporty. Rezervace kurtů je možná přes oficiální systém města.

Celkové náklady na výstavbu dosáhly 65 milionů korun, částečně pokryté sedmimilionovou dotací od Královéhradeckého kraje. Město Jičín zrekonstruovalo i venkovní kurty a vybudovalo nové sociální zázemí s přístupovou cestou.

„Projekt byl realizován společnostmi Valc a Sibera System, které musely překonat výzvy spojené s nezakreslenou infrastrukturou a vysokou hladinou spodní vody,“ uvedl v tiskové zprávě Jan Jireš, mluvčí tamní radnice. Navzdory obtížím se podařilo dokončit stavbu včas.

Cena za pronájem kurtu byla stanovena na 300 korun za hodinu. Město Jičín plánuje další investice do místních sportovišť, aby podpořilo aktivní životní styl obyvatel a přilákalo turisty.

„Místní školy již vyjádřily zájem o využívání zařízení pro tělesnou výchovu a místní sportovní kluby očekávají nárůst členů,“ dodává Jireš.

Ohodnoť článek

Foto město Jičín

Štítky Jičín, tenis, badminton, sportovní hala, Královéhradecký kraj, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jičín má novou sportovní halu. Sloužit bude pro tenis, badminton a další sporty  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.