Počasí dnes22 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Na revitalizace sadů v Hořicích radnice získá dotaci. Ušetří téměř 20 milionů

Město Hořice se může těšit na finanční injekci 18,5 milionu korun z Integrovaného regionálního operačního programu. Tato dotace podpoří probíhající revitalizaci Smetanových sadů, která přináší zásadní změny v podobě parku.

Revitalizační práce na Smetanových sadech, které se rozkládají na čtyři etapy, začaly již minulý rok a pokračovat budou až do roku 2026. První dvě etapy jsou již v plném proudu, a díky nově získané dotaci bude město pokračovat ve vylepšování tohoto historického místa s minimální zátěží pro městský rozpočet.

Projekt, který zpracoval renomovaný Ateliér Krejčiříkovi, má za cíl nejen obnovit historický ráz parku známý z pohlednic počátku 20. století, ale také zvýšit biodiverzitu a přístupnost areálu. Nově vzniknou cesty, pergola, parket a objekt pro občerstvení, což vylepší podmínky pro pořádání kulturních akcí a bude sloužit pro aktivní i pasivní odpočinek občanů i návštěvníků města.

Starosta Hořic, Ing. arch. Martin Pour, vyjádřil obrovskou spokojenost s průběhem projektu a děkuje městským úředníkům za úspěšné získání dotace. „Celkové náklady na projekt dosahují 22 milionů korun, z čehož město pokryje pouze 3,5 milionu korun,“ vysvětluje v tiskové zprávě Martin Bártík, dotační manažer MěÚ Hořice

Tato revitalizace Smetanových sadů má nejen zachovat a oživit jeden z nejkrásnějších parků ve městě, ale také poskytnout nové prostředí pro společenské a kulturní aktivity, které obohatí život místních obyvatel i turistů.

Ohodnoť článek

Foto město Hořice

Štítky sad, projekt, dotace, Hořice, Ateliér Krejčiříkovi (firma)m dotace, rekonstrukce, revitalizce, park, sady

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na revitalizace sadů v Hořicích radnice získá dotaci. Ušetří téměř 20 milionů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.