Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Oprava křižovatky na I/36 komplikuje cestu z Pardubic na Rychnovsko

Oprava křižovatky u Moravska na Rychnovsku komplikuje řidičům od pondělí cestu po silnici I/36 Pardubicemi a Rychnovskem. Řidiči osobních aut musí do konce srpna objížďkou přes Týniště nad Orlicí, cesta se jim prodlouží asi o osm kilometrů. Nákladní auta budou přes křižovatku moci projíždět kyvadlově.

Stavbaři na křižovatce kvůli zvýšení bezpečnosti rozšíří jízdní pruh pro odbočení vlevo ze směru od Čestic na Zdelov. Upraví sklon vozovky v zatáčce a udělají protiskluzový postřik vozovky. "Oddělí také odstavnou plochu od průběžného jízdního pruhu vodorovným značením a směrovými sloupky a přemístí autobusovou zastávku," řekla regionální mluvčí Ředitelství silnic a dálnic ČR Petra Drkulová. Práce přijdou na 7,25 milionu korun bez DPH.

Se zdržením na cestách prvních tříd v Královéhradeckém kraji musejí řidiči také počítat na silnici I/35 mezi obcemi Libuň a Kněžnice na Jičínsku. Stavbaři na silnici, která je součástí tahu Jičín - Turnov, od poloviny června opravují povrch vozovky o délce 3,5 kilometru. Práce za 82 milionů korun bez DPH potrvají do poloviny listopadu. Provoz na silnici je po úsecích kyvadlový.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Milan Mařas | Hradecká Drbna

Štítky ČR, silnice, stavby, automobilová, Rychnovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava křižovatky na I/36 komplikuje cestu z Pardubic na Rychnovsko  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.