Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Královéhradecký kraj vybuduje novou školní jídelnu na hradecké Pospíšilově třídě

Královéhradecký kraj vyhlásil veřejnou zakázku na vybudování nové školní jídelny v Evropském domě v Hradci Králové. Nové stravovací zařízení vznikne v bývalém výměníku budovy známé jako nový Hluchák. Investice ve výši 65,9 milionu korun bez DPH má vyřešit dlouhodobý nedostatek stravovacích kapacit pro žáky středních škol na Pospíšilově třídě a blízkém okolí.

„Tato investice reaguje na dlouhodobý problém nedostatku stravovacích kapacit. Děkuji všem, kteří se podíleli na přípravě projektu,“ vysvětluje v tiskové zprávě hejtman Martin Červíček (ODS).

Nová jídelna bude vybavena nejmodernějšími technologiemi pro vaření, což povede ke zvýšení hygienických standardů a celkovému komfortu pro kuchaře i strávníky. Stavba by měla začít v říjnu 2024 a jídelna by mohla být v provozu od března 2026.

Projekt zahrnuje celkovou přestavbu současných prostor a vybudování nového podlaží uvnitř objektu. V suterénu vznikne hlavní vstup do jídelny, kanceláře, výdejna s výtahovým propojením, místnosti na mytí nádobí, hygienické zázemí a dvě strojovny. V prvním patře budou kanceláře, skladovací prostory, přípravny a varna.

Náměstek Jiří Štěpánek (Piráti), odpovědný za školství, zdůraznil ve zprávě význam projektu pro žáky středních škol na Pospíšilově třídě, například gymnázia Boženy Němcové, stavební průmyslové školy a obchodní akademie. „Dobře vyvážená strava zlepšuje koncentraci a paměť, což je klíčové pro udržení zdravého životního stylu a optimální pracovní výkonnosti," dodal Štěpánek.

V současnosti mají středoškoláci možnost stravování v nedaleké základní škole v Severní ulici nebo v hotelové škole vedle krajského soudu. Tyto možnosti jsou však finančně i kapacitně nevyhovující. Nová jídelna s kapacitou 1200 obědů denně výrazně zlepší situaci a poskytne hodnotnou stravu pro mnoho studentů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Královéhradecký kraj

Štítky Královéhradecký kraj, školní jídelna, jídelna, projekt, Jiří Štěpánek, Martin Červíček, ODS, Božena Němcová, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královéhradecký kraj vybuduje novou školní jídelnu na hradecké Pospíšilově třídě  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.