Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Jičín nechá postavit novou mateřskou školu. Reaguje na rozšiřování obytných čtvrtí

Město Jičín se chystá na výstavbu nové mateřské školy Čeřovka, která má odpovědět na rostoucí poptávku po místech ve školách v důsledku nové obytné zóny v lokalitě bývalých kasáren.

Zastupitelstvo města Jičín schválilo financování projektové dokumentace pro stavbu nové Mateřské školy Čeřovka. Celkem 1 620 000 korun bez DPH investuje město do dokumentace, kterou sestaví společnost Cuboid Architekti s.r.o.

Tato firma, známá svým projektem na zástavbu obytné zóny v lokalitě bývalých kasáren, představila koncept nové školy na veřejném zasedání zastupitelstva 19. června 2024.

Nová obytná zóna, která vzniká na místě zdemolovaných kasáren, postupně zvyšuje poptávku po předškolním vzdělávání. „Přípravy na novou mateřskou školu začínáme již nyní, abychom byli připraveni na budoucí nároky," uvedl v tiskové zprávě mluvčí města Jan Jireš. Očekává se, že nová škola umožní rekonstrukci stávající Mateřské školy U Kina, kde se počet tříd sníží ze šesti na čtyři.

Vedle toho firma Cuboid Architekti, která v roce 2013 vyhrála architektonicko-urbanistickou soutěž na návrh této zóny, pokračuje ve výstavbě infrastruktury. Město plánuje zahájit prodej parcel pro rodinné domy a bytové domy až po dokončení této infrastruktury v druhé polovině příštího roku.

"Realizace nové mateřské školy Čeřovka je klíčová nejen pro uspokojení stávajících potřeb, ale i pro plánovaný rozvoj města," dodává mluvčí. Město očekává, že nová škola bude mít dlouhodobý přínos pro komunitu, poskytne moderní a přístupné vzdělávací zařízení pro nejmenší obyvatele Jičína.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky mateřská škola, Jičín, Čeřovka, architekt, školka, vzdělání, kasárna, projekt, projektová, dokumentace, finance, děti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jičín nechá postavit novou mateřskou školu. Reaguje na rozšiřování obytných čtvrtí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.