Počasí dnes32 °C, zítra29 °C
Sobota 29. června 2024  |  Svátek má Petr a Pavel
Bez reklam

Divadlo, večerní safari nebo klasická hudba aneb Tipy, kam vyrazit o víkendu

Objevte kouzlo večerního safari v Dvoře Králové, procházku mezi růžemi v Hradci Králové, tradiční řemesla v Malé Úpě, divadelní umění na festivalu v Hradci Králové, a hudební lázně v barokním Kuksu. Červen a červenec přinášejí pestrý výběr kulturních a společenských akcí v Královéhradeckém kraji, které spojují historii, umění a přírodu v jedinečných zážitcích pro celou rodinu.

Safari v záři zapadajícího slunce – Dvůr Králové nad Labem

Jediné večerní safari v Evropě nabízí Safari Park Dvůr Králové. Inspirace pochází z večerních projížděk po národních parcích Kalahari a Kruger National Park v Jižní Africe.  Návštěvníci uvidí 600 afrických zvířat v 50 druzích jako jsou nosorožci, zebry, žirafy nebo antilopy. A to při záři zapadajícího slunce.

Základní vstupné je 260 korun. Děti, studenti a důchodci zaplatí 220 korun. Komentovaná jízda Afrika Expressem kolem výběhů a mezi zvířaty trvá 50 minut. V srpnu je safari otevřené v pátek a sobotu, safaribus jezdí v osm a devět hodin večer.

Mezinárodní soutěžní rozárium – Hradec Králové

Více než 200 různých odrůd růží pěstuje hradecké soutěžní rozárium. To je jediné svého druhu ve střední a východní Evropě. Každý rok přibude 50 nových druhů nejmodernějších růží z Anglie, Belgie, Dánska, Francie, Irska, Německa, Nizozemí, Polska a dalších zemí. K vidění je i růže "Libuše Šafránková“. Odborná komise vybírá nejlepší květinu, která získá titul Zlatá růže města Hradce Králové. Rozárium je otevřené od 15. června do 30. června. Kromě prvního dne mohou návštěvníci přijít od devíti do 17 hodin.

Tradiční Maloúpský jarmark – Malá Úpa

Krkonošské tradice nabídne 17. ročník Maloúpského jarmarku. Ten se koná v okolí kostela sv. Petra a Pavla. Organizátoři připraví jarmareční stánky, řemeslné dílny a dřevařské soutěže. Návštěvníci mohou přijít 22. června od deseti do 18 hodin.

Mezinárodní festival Divadlo evropských regionů – Hradec Králové

Chvění. Tekutost. Rovnováha. To je téma 29. ročníku festivalu Divadlo evropských regionů. Návštěvníky čekají desítky divadelních, hudebních a doprovodných produkcí. Festival nabídne činohru, alternativní divadlo, tanec, stand-up comedy, autorská představení, pohádky či loutkové divadlo. Akce se koná například v Klicperově divadle nebo Divadle Drak v termínu 21. června až 28. června.

Zahájení hudebního léta – Kuks

Pět koncertů se uskuteční v rámci 15. ročníku mezinárodního festivalu klasické hudby. Akce se koná v kostele Nejsvětější Trojice v Kuksu. První koncert je 22. června od šesti hodin večer a trvá hodinu a půl. Posluchači se mohou těšit na komorní orchestr L'Armonia Terrena.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com | Zdroj kudyznudy.cz

Štítky divadlo, klasická hudba, růže, Hradec Králové, festival, Královéhradecký kraj, Kuks, Divadlo evropských regionů, Dvůr Králové nad Labem, Malá Úpa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divadlo, večerní safari nebo klasická hudba aneb Tipy, kam vyrazit o víkendu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.