Počasí dnes14 °C, zítra13 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Dvůr Králové prodá pozemky potřebné pro stavbu D11. Přijde si na 41,5 milionu

Zastupitelé města schválili prodej lesních pozemků Ředitelství silnic a dálnic za účelem výstavby nového úseku dálnice D11 mezi Jaroměří a Trutnovem. Celková částka z prodeje dosáhne téměř 41,5 milionu korun.

Prodávané lesní pozemky, nacházející se v katastrálních územích Zboží u Dvora Králové, Záboří u Dvora Králové, Kocbeře a Horní Žďár, jsou nezbytné pro realizaci stavby, která má klíčový význam pro rozvoj regionu. „I přes zásah do krajiny považujeme výstavbu dálnice za zásadní pro další rozvoj," komentuje v tiskové zprávě místostarosta Vítězslav Šturma.

Cena pozemků byla vypočítána na základě znaleckých posudků a následně navýšena osmkrát podle zákona o urychlení výstavby infrastruktury. Z těchto finančních prostředků plánuje město investovat do nových pozemků, aby kompenzovalo ztrátu lesních ploch.

Stavební práce na úseku dálnice Jaroměř – Trutnov mají již pravomocné územní rozhodnutí. „Jednáme s hejtmanem kraje i s ministerstvem dopravy o konkrétních připojeních Dvora Králové na plánovaný úsek dálnice," uvádí ve zprávě starosta Jan Jarolím. Tato infrastrukturní investice je klíčová nejen pro místní rozvoj, ale také pro zlepšení dopravní dostupnosti regionu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Milan Mařas | Hradecká Drbna

Štítky Dvůr Králové nad Labem, pozemek, dálnice, stavba, Kocbeře, Výšinka, Jaroměř, Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvůr Králové prodá pozemky potřebné pro stavbu D11. Přijde si na 41,5 milionu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.