Počasí dnes29 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Na trati z Chlumce do Trutnova začala kvůli opravám kolejí čtyřměsíční výluka

Na regionální železniční trati mezi Chlumcem nad Cidlinou na Hradecku a Trutnovem začala o půlnoci z neděle na dnešek v úseku mezi Starou Pakou a Martinicemi v Krkonoších nepřetržitá výluka. Potrvá do 14. října. Týká se všech vlaků, cestující musejí využít náhradní autobusovou dopravu. Důvodem výluky jsou opravy trati.

České dráhy na trati po dobu výluky zavedly dvě autobusové linky, z toho jednu minibusovou. České dráhy upozornily, že autobusy obsluhují zastávky Tample a Bělá u Staré Paky v jiném pořadí, než jako to je ve vlakovém jízdním řádu. "Výluka může mít vliv na návazné přípoje," informoval Tomáš Fiala z hradeckého centra Českých drah.

Letos zahájená rozsáhlá oprava trati podle údajů Správy železnic potrvá do roku 2028. "Rekonstrukcí projde traťový úsek Stará Paka – Kunčice nad Labem, a to včetně změny konfigurace železničních stanic, rekonstrukce nástupišť, vybudování elektrického ohřevu výhybek a zabezpečení vybraných přejezdů novým zabezpečovacím zařízením," uvedla Správa železnic. Stanice Martinice v Krkonoších byla z důvodu prohlášení kulturní památkou ze stavby vyjmuta.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto České dráhy

Štítky ČR, železnice, výluka, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na trati z Chlumce do Trutnova začala kvůli opravám kolejí čtyřměsíční výluka  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.