Počasí dnes29 °C, zítra25 °C
Středa 19. června 2024  |  Svátek má Leoš
Bez reklam

Mosty na cestě do Krkonoš by do zimy měly být opravené

Rekonstrukce tří takzvaných polských mostů na příjezdové silnici do největšího krkonošského střediska Špindlerův Mlýn dosud stála 19,4 milionu korun bez započtení daně. Hotovo by mělo být do zimy.

Královéhradecký kraj je investorem oprav. Předpokládané náklady jsou 119,8 milionu korun včetně DPH. Stavební práce začaly letos na jaře. "Uvedení stavby do předčasného užívání se předpokládá v termínu do letošního 20. října," řekl mluvčí hejtmanství Dan Lechmann.

Stavbaři v úzkém údolí Labe v úseku mezi Vrchlabím a Špindlerovým Mlýnem pracují za provozu. "Řidiči nadále musí počítat s omezením, doprava je řízena kyvadlově," řekl mluvčí.

Práce dělá pardubická stavební firma Chládek a Tintěra. Rekonstrukce počítá s výměnou nosné konstrukce u mostu přes Labe, spodní části dalších dvou mostů budou zachovány. Oba tyto mosty nevedou přes vodu, ale slouží k částečnému přemostění terénní překážky. Projekt počítá také s opravou navazujícího úseku opěrných zdí, přilehlé komunikace II/295 nebo vybudování mostního provizoria.

Silnice II/295, jejíž součástí jsou tři mosty, je jedna z nejvytíženějších v Krkonoších. Mosty v 70. letech minulého století postavily polské firmy, uvedli zástupci kraje.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ŘSD

Štítky ČR, stavby, silnice, mosty, Krkonoše

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mosty na cestě do Krkonoš by do zimy měly být opravené  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.