Počasí dnes29 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Za hradecký kraj usedne do Evropského parlamentu Klára Dostálová. Současná zastupitelka kraje

Volby do Evropského parlamentu jsou u konce. V Královéhradeckém kraji nejlépe uspělo hnutí ANO, za které kandidovala krajská zastupitelka Klára Dostálová. Ta si tak vynahradila krajské volby před několika lety, které označila jako podvod na voliče.

Klára Dostálová sice pochází z Prahy, ale v Královéhradeckém kraji se vdala a vychovala dvě děti. „Už z toho vyplývá, že je to skutečně moje srdeční záležitost. Milí a pracovití lidé, úchvatná příroda, památky, hory i Polabská nížina mě naplňují energií a životním elánem,“ řekla pro Hradeckou Drbnu Dostálová. 

V roce 2002 začala pracovat jako auditorka na krajském úřadu v Hradci Králové. Během své kariéry pracovala na několika postech v rámci Regionálního operačního programu Severovýchod a podílela se na projektech financovaných z Fondu soudržnosti. Na ministerstvu pro místní rozvoj působí od února 2014. Ještě v tom roce se stala náměstkyní. O tři roky později přímo ministryní. 

V regionální politice si ji mohou obyvatelé Královéhradeckého kraje pamatovat z let 2016 a 2017, kdy působila jako zastupitelka. Nakonec se rozhodla rezignovat. Podle její slov nebylo možné tyto dvě pozice vykonávat současně. 

V současné době působí Klára Dostálová v pozici místopředsedkyně Poslanecké sněmovny za hnutí ANO. Stejnou politickou stranu aktuálně hájí i v zastupitelstvu Královéhradeckého kraje. Tam je hnutí ANO v opozici.

ANO v evropských volbách uspělo i v Královéhradeckém kraji

Ve volbách do Evropského parlamentu v Královéhradeckém kraji uspělo nejlépe hnutí ANO, získalo 27,52 procenta hlasů. Druhá skončila koalice Spolu. Pro společnou kandidátku ODS, KDU-ČSL, TOP 09 se rozhodlo 21,74 voličů. Na třetím místě je koalice...

Byl to podvod na voliče, vzpomíná na volby v roce 2016

Krajské volby v Královéhradeckém kraji probíhaly bez komplikací. Hlasy se podle plánu začaly sčítat hned po uzavření volebních místností. Už po několika minutách bylo jasné, že je v kraji velkým favoritem hnutí ANO. Prakticky až do ukončení sčítání se drželo na prvním místě. Nakonec skončilo s 25 procenty a 13 mandáty jako vítěz voleb.

Ve volebním štábu v hotelu Grand na třídě ČSA v Hradci Králové začalo hnutí oslavovat volební vítězství. Tehdy se upřel zrak veřejnosti i novinářů na lídryni hnutí Kláru Dostálovou, která se měla jen o několik dní později stát hejtmankou Královéhradeckého kraje.

Během oslav na třídě ČSA se ostatní politické strany a hnutí začali domlouvat na tvorbě nové pětikoalice, která by měla vytlačit vítězné hnutí do opozice. Prakticky během toho, co Klára Dostálová krájela dort a pronášela přípitek vznikla koalice ČSSD, ODS, Koalice pro Královéhradecký kraj, Starostů a Východočechů a TOP 09.

Toto uskupení získalo celkem 24 mandátů a znemožnilo tak hnutí ANO vytvořit silnější skupinu, která by počtem křesel v zastupitelstvu předčila zmíněnou pětikoalici.

„Pokud ČSSD, ODS, TOP 09, STAN+VČ a Koalice pro Královéhradecký kraj skutečně plánuje utvoření koalice proti Hnutí ANO, půjde o podvod na voliče ve stylu opoziční smlouvy,“ napsala tehdy Klára Dostálová novinářům.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením Kláry Dostálové

Štítky Klára Dostálová, Královéhradecký kraj, ANO 2011, Evropský parlament, podvod, Hradec Králové, České aerolinie, Sociální demokracie, ODS, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za hradecký kraj usedne do Evropského parlamentu Klára Dostálová. Současná zastupitelka kraje  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.