Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Úterý 18. června 2024  |  Svátek má Milan
Bez reklam

Krajské nemocnice mají nové moderní přístroje. Pořídit se je podařilo díky dotaci z EU

Nemocnice v Královéhradeckém kraji zaznamenaly v posledních dvou letech výraznou modernizaci díky evropskému grantovému programu REACT-EU. Celkem 600 milionů korun bylo investováno do nejnovějšího zdravotnického vybavení, které zvyšuje komfort a bezpečnost pacientů.

V Náchodské nemocnici se díky dotacím objevily špičkové přístroje pro radiodiagnostiku, včetně CT přístroje „Multidetektorové CT umí při jedné otáčce vytvořit najednou až 160 snímků, což je dvakrát více, než uměl náš starý přístroj. Pacient tak stráví na lůžku kratší dobu, vyšetření je pro něj šetrnější a my zvládneme během dne vyšetřit více lidí,“ uvedl v tiskové zprávě primář radiologického oddělení Jiří Otte.

Jičínská nemocnice se zaměřila na pokročilé zobrazovací a lůžkové technologie, zatímco v Trutnově přibyla moderní vybavení pro chirurgické výkony, včetně hybridního operačního systému, který zvyšuje bezpečnost a efektivitu zákroků.

Dokončení nového multioborového pavilonu s urgentním příjmem se chýlí ke konci i v Rychnově nad Kněžnou, kde nové technologie již čekají na své první pacienty. Tyto investice nejenže zlepšují kvalitu péče, ale také umožňují zvýšit počet ošetřených pacientů a zkrátit dobu jejich pobytu v nemocnici.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZHKHK

Štítky Evropská unie, dotace, přístorj, dotace, Evropská unie, nemocnice, pacient, Oblastní nemocnice Náchod, Královéhradecký kraj, Trutnov, Rychnov nad Kněžnou, technologie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajské nemocnice mají nové moderní přístroje. Pořídit se je podařilo díky dotaci z EU  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.